Облачността остава значителна, на места ще превали и прегърми

9443
Облачността остава значителна, на места ще превали и прегърми
Снимка: Getty Images / Guliver

През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта на места в страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава. Утре на много места ще вали дъжд.

Интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите след обяд в югозападната половина от страната, докато в североизточната ще са само на отделни места и предимно слаби. Ще се усили източният вятър, в Дунавската равнина и източните райони на Горнотракийската низина, умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София: 17°-18°.

Облачността ще се увеличава, в Северна България и планинските райони ще превали

Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София около 10°. Днес до обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност. Ще се ...

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала с тенденция вечерта да се усили.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ще вали дъжд, само в най-високата част на Рила и Пирин - сняг. Ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен изток-югоизточен вятър, по-слаб в Рило-Родопската област, но по време на гръмотевичните бури ще е с променлива посока и скорост. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 5°.

В петък ще захладнее още малко, но валежите ще отслабнат, по-късно и ще спират. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в източните райони временно силен, от изток-североизток. В събота над Източна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, над Западна ще остане предимно облачно и на места там отново ще превали. Вятърът ще отслабне, ще остане с източна компонента. В неделя по-често ще бъде облачно и ще има условия за превалявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com