Обновяват системите за видеонаблюдение в три насели места в община Велико Търново

10948
Обновяват системите за видеонаблюдение в три насели места в община Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Системите за видеонаблюдение ще бъдат обновени в три населени места в община Велико Търново до 2 месеца, съобщи Агенция Фокус.

Средствата, които ще бъдат осигурени за целта са около 40 хил. Лева, а нови видео системи ще бъдат изградени в Никюп, Миндя и Буковец. През изминалата година видео системи са били обновени също така в Малък чифлик и Церова кория.

ВАС реши: Камерите по пътищата ще са само стационарни

Единодушно Общото събрание на съдиите на ВАС реши, че техническото средство, установяващо и заснемащо нарушение по пътищата, може да...

По думите на Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново, е установено, че в по-голямата част от другите 20 населени места видео камерите не отговарят на определените изисквания, поради което се планира те също да бъдат подменени.

„Община Велико Търново е единствената от областта, в която се извършва този вид видеонаблюдение и то е финансирано от Общината. Има населени места, в които закупуването на камери, е подпомогнато и от местния бизнес”, посочи Благовеста Факирова.

Тя обясни, че видео камерите са допринесли за разкриване на кражбите в населените места, а работата на инспекторите от Детска педагогическа стая също оказва голямо позитивно влияние. „Според нас, през лятото трябва много да се набляга на работата с младежите на възраст около 17-18 години, които се събират по малките населени места. Отчете се, че в някои населени места, където общественият ред се нарушава от тези младежи, съвместната работа с полицията трябва да продължава”, добави още Факирова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com