Община Видин е в готовност да реагира при високи води на Дунав

2178
Община Видин е в готовност да реагира при високи води на Дунав
Снимка: БГНЕС

Кметът на Община Видин Огнян Ценков предприе необходимите действия, след като вчера областният управител Момчил Станков разпореди мярката „повишено внимание” към обстановката по дунавското поречие в началото на българския участък.

В действие бе въведен I-ви етап от Плана за провеждане на високите води на река Дунав, тъй като нивото достигна 750 см. Днес бе отчетено ново повишение при Видин с 16 см, съобщиха от пресцентъра на общината.

Дунав при Лом гони 8 метра, въведена е втора степен на готовност при бедствия

Дунав при Лом се повиши с 30 см за последните 24 часа и в сряда сутринта достигна 757 см, съобщи Красимир Христов, експерт по кризи в о...

Проведена е тренировка по оповестяване на членовете на Общинския щаб за защита при бедствия. За ситуацията са уведомени всички кметове на населени места в общината, разположени по поречието на Дунав. Те докладват, че засега обстановката е нормална и няма повод за тревога. Поддържа се непрекъснат контакт със служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които следят нивото на реката при рейката на град Видин. Информация за това се подава в 8.00 часа, 12.00 часа и 18.00 часа. Според Плана ежедневно наблюдение на дунавските диги се извършва от страна на „Напоителни системи” ЕАД - клон Видин, предаде Фокус.

Осъществена е връзка с Областно пътно управление – Видин, откъдето съобщават, че няма залети участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com