Обсъжда се старта на изграждане на пътя за Слънчев бряг

17926
Обсъжда се старта на изграждане на пътя за Слънчев бряг
Снимка: zonaburgas.bg

Най-рано до две години може да започне изграждането на четирилентовия път до Слънчев бряг.

Министерството на регионалното развитие работи по проекта за обходните пътища на Ахелой и Поморие, който ще се финансира от Европейската инвестиционна банка.

Полиция издирва борда на „Слънчев бряг” АД

Вече половин година след изборите, в борда на директорите  на "Слънчев бряг" не може да се направи смяна на ръководството, тъй кат...

Ако всичко върви по план, през 2016 г. ще започне строителството на обходите. Това съобщи в Бургас регионалният министър Десислава Терзиева.

Един от проектите, предвидени за изпълнение през тази година, е този за пътен възел Българово на АМ „Тракия”. Ще представлява тип „полудетелина” и ще извежда трафика по посока Българово – Миролюбово – Тънково – Слънчев бряг. По този начин туристите, пътуващи към Поморие, Несебър, Слънчев бряг и Обзор, ще могат да достигнат до крайната дестинация без да им се налага да минават през Карнобат. Индикативния бюджет е 2 200 000 лв. Проектът може да се изгради в рамките на три месеца, ако не бъде обжалвана процедурата.

По новата инвестиционна програма на правителството са заделени 4 млн. лв. за ремонт на 29 километра пътища по маршрута Миролюбово – Каблешково – Ахелой – Тънково – Слънчев бряг. Този път не е ремонтиран повече от 20 години и тази година АПИ ще може да реализира този проект, като планът е той да е готов до началото летния сезон. В Ахелой на кръстовището за Тънково ще бъде изградена и пасарелка за безопасното преминаване на гражданите, увери Терзиева.

„Трафикът към северните за Бургас туристически центрове ще бъде отклоняван много преди областния град и през лятото това ще спести време на пътуващите, и ще облекчи движението. Това ще бъде ефектът от изграждане на далечния северен обход”, добави регионалният министър.

Кметът на община Несебър посети важни инфраструктурни проекти

Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, посети важните инфраструктурни проекти в общината. Заедно с началник отдел „Инвест...

Прекият път между Каваци и Приморско, който е затворен заради висок риск от катастрофи, ще бъде достъпен от лятото. При комплекс „Св. Тома” ще бъде изградено триклонно кръстовище, което ще бъде връзката между стария и новия път.

„За да стигнеш от Приморско до Дюни или Каваци трябва да се качиш на север до Созопол и да се върнеш обратно, за да отидеш до Приморско. Това кръстовище ще направи връзката между двата пътя. Процедурата за избор на изпълнител ще бъде обявена през март, а обектът може да бъде изпълнен за около 2 месеца”, обясни още министър Терзиева, информира burgas.topnovini.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com