Орешарски загрижен след труса: Следя ситуацията!

14820
Орешарски загрижен след труса: Следя ситуацията!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски е загрижен за гражданите след силния трус в Егейско море, който разлюля и цяла България по обяд днес. От кабинета на министър-председателя изпратиха до медиите обръщение, в което Орешарски призовава хората да запазят спокойствие след паниката от земетресението. Премиерът успокои, че държи постоянна връзка със заместника си Цветлин Йовчев и с шефа на пожарната ген. Никола Николов.

"Министър-председателят Пламен Орешарски следи ситуацията във връзка с усетеното в България земетресение. Премиерът държи постоянна връзка с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов и получава своевременно информация. Премиерът призовава гражданите да запазят спокойствие", пише в съобщението до медиите.

Нормално е земетресение над 6 по Рихтер да се усети на 500 км.

Земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, което се реализира на повърхността, може да бъде усетено на разстояние от около 400 – 50...

Трусът беше усетен на територията на цялата страна около 12,25 часа днес. По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките епицентърът е бил извън територията на страната - в Егейско море на около 310 км югоизточно от София. Първоначалните данни за силата на земетресението в епицентъра са 6,5 по скалата на Рихтер. Към момента няма данни за пострадали и сериозни щети на територията на България.

По информация на дежурния в Министерството нa здравеопазването няма завишаване на обажданията в спешните центрове и болниците в района на Кърджали, Благоевград, Смолян, Сандански и Бургас. Засега в резултат на стреса от труса две жени са припаднали в Смолян и Петрич, двама хронични хипертоници са потърсили помощ в Кърджали

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com