От МОСВ съобщават за повишаване на речните нива

3831
От МОСВ съобщават за повишаване на речните нива
Снимка: Actualno.com

Речните нива ще се повишават, съобщават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. Националният институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН) обявява за днес жълт код за дъжд в дванадесет области: Монтана, Враца, Смолян, Пловдив, Пазарджик, София област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

През нощта срещу събота и в съботния ден се очакват значителни валежи (20-40 л/кв.м).През това денонощие отново ще има валежи. В западната половина от страната значителни от 20 до 40 л/кв.м в останалата част до 10 л/кв.м. Преди обяд на отделни места в неделя все още ще превалява, но с тенденция постепенно валежите да спрат. Количествата ще са незначителни, под 5 л/кв.м.

Пазим природата без гражданско участие и с несменяеми експерти на министъра

Като „престъпен заговор” определи Коалиция за устойчиво развитие изменението на Правилника за функциите, задачите и състава...

През изминалото денонощие (от 8.00 часа на 20.08. до 8.00 часа на 21.08) са регистрирани повишения на речните нива на наблюдаваните реки в страната. Водните им количества, в по-голямата част от страната, са около праговете за средни води. Водните количества във водосборите на реките Янтра, Русенски Лом (Дунавски басейн), в долното течение на реките Провадийска, Камчия и Ропотамо (Черноморски басейн), долното течение на р. Сазлийка (Източнобеломорски басейн) са около праговете за високи води.Водните количества на реките във водосборите на р. Огоста, р. Искър, в горното течение на реките Вит, (Дунавски басейн), Камчия (Черноморски басейн), Струма и Места (Западнобеломорски басейн) са около праговете за ниски води.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com