Отхвърлихме арменския геноцид

5582
Отхвърлихме арменския геноцид
Предложеният от „Атака” проект не бе приет от депутатите

Депутатите отхвърлиха предложения от „Атака” Проект за решение за признаване геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г.

В дискусията по предложението взеха участие представители на парламентарните групи на „Атака”, ДПС и Синята коалиция.

Ден първи, скандал първи!

Народното събрание провежда днес първото си пленарно заседание за 2012 година и като за старт депутатите не пропуснаха да проявят позна...

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан заяви от парламентарната трибуна, че 41-ото Народно събрание в България не би трябвало да се занимава с тази тема.

„Парламентът приема актове, с които разписва общозадължителни норми на поведение. С проекта за решение, се опитвате да разписвате задължителна посока на мисленето. Парламентът е законодателен орган, който не може да присвоява територията на храма на науката. Парламентът не е орган, който да раздава исторически истини като последна инстанция. Това не е във функциите на един парламент”, аргументира се Лютви Местан.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров реагира моментално и заяви, че е съвсем естествено патриотична партия да подкрепя идеята да се признае геноцидът върху арменския народ.

"Да скриваш определени моменти от своята история, защото те не са хубави за теб като държава, това за мен е демагогия. Нашето предложение не е нито политизация, нито опит за национално влизане в историята, а предложение на разума – да се признаят неприятните моменти в историята, подчерта Сидеров. Дотам докарахме парламентаризма, че защитата на идеите, основният смисъл на демокрацията, се стопи и нито една тема не може да бъде защитена", смята Волен Сидеров.
 

Зимната ваканция на депутатите свърши

Утре, 11 януари, е първият работен ден за народните избраници. Депутатите бяха във ваканция от 22 декември до днес, 10 януари, а утре щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com