Отнемат патенти заради дългове

7797
Отнемат патенти заради дългове

Фирми и хора, които са собственици на патенти, може да се разделят с тях, без да разберат. Съдът може да ги отнема, за да погасява с тях натрупани дългове. При това заборчнелите собственици на патенти няма да бъдат предварително уведомявани. Това предвиждат промените в закона за патентите, публикувани за обществено обсъждане, предаде Стандарт нюз.

Според него съдът по искане на заинтересованата страна, без да уведоми ответната страна, може да допусне като обезпечение забрана за използване на правата върху изобретението от притежателя или лицензополучателя. Другият вариант е да се наложи забрана за разпореждане с правата върху изобретението от притежателя или лицензополучателя на изключителна лицензия.

Младите хора по-редовни в плащането на сметки

Младежите до 30 години са най-редовни в плащането на сметките си за ток, вода, телефон и кредити. Това сочи анализът на фирмите за съ...

Законопроектът предвижда налагането на обезпечителна мярка да се извършва незабавно от съдебния изпълнител. Едва след това досегашният притежател на патента получава съобщение за налагането на забрана за ползването му.

Новият законопроект предвижда и задължително предварително проучване на подаденото заявление за патент. При сега действащия закон такова проучване се извършва от Патентното ведомство само по молба на заявителя, подадена в тринадесетмесечен срок. Целта на промяната е да се опрости процедурата по издаване на патент, твърдят вносителите на законопроекта.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...