Отново готвят протести във ВМЗ-Сопот

7502
Отново готвят протести във ВМЗ-Сопот

Работниците от ВМЗ-Сопот отново готвят протести, тъй като не са получавали заплати от февруари месец, когато са им дали само по 170 лева, казват от синдикатите. Хората имат да получават една заплата за март и аванс за април. Днес от синдиката са получили уверението на ръководството на предприятието, че се готви плащане, предаде Стандарт нюз.

"Хората са свикнали да чакат и проявяват разбиране, но когато са ти спрели тока, спираш да разбираш", каза Димитър Атанасов от КТ "Подкрепа". От синдиката дават две седмици на новото правителство, за да реши проблема със заплатите, в противен случай се готвят нови протести и затваряне на пътища. В момента предприятието е без работа, няма поръчки.

Протестиращи пред НС причакват "предателите на България"

Около 40 души протестират пред Народното събрание, предаде „Фокус”. Протестиращите обясниха, че ще стоят, докато от Народн...

Синдикалистите са депозирали писмо до Агенцията по приватизация срещу втори опит да се приватизира предприятието по време на служебното правителство. Синдикатите очакват да разберат новия кабинет и да се знае с кого ще преговарят оттук нататък.

Около 840 души са съкратени от завода или са напуснали по взаимно съгласие. От тях само около 30 са започнали работа. Другите са в Бюрото по труда. "Доброто е, че от завода няма напуснали специалисти. ВМЗ е живо, конкурентноспособно е и ако ни оставят можем да работим", каза Атанасов. Според него е повече от ясно, че предприятието пречи на нечии интереси по веригата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com