Отстраниха от длъжност кмета на Павел баня

7463
Отстраниха от длъжност кмета на Павел баня

Кметът на Павел баня Станимир Радевски е отстранен от длъжността си. Това съобщи говорителката на Окръжна прокуратура - Стара Загора Нейка Тенева, предаде БГНЕС.

По внесено искане на Окръжна прокуратура, Окръжният съд в Стара Загора постанови днес отстраняването на Радевски от длъжност. Радевски може да се върне на поста си, след като приключат всички съдебни дела или когато прокуратурата внесе ново искане в съда за възстановяването му като кмет.

Кметът на Павел баня Станимир Радевски беше арестуван от служители на сектор БОП – Стара Загора и СПС – Стара Загора под ръководството на окръжна прокуратура. Заедно с него в ареста беше задържан и концесионерът на плажа в града Теньо Паунов, който е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова. В периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице Радевски е превишил правата си е прехвърлил пет имота на Паунов ведно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел баня. С тези действия общината е ощетена със сумата от 803 800 лева.

Повдигнати са обвинения на кмета за длъжностно присвояване и на Теньо Паунов за помагачество. На 11 февруари Станимир Радевски бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 00 лева.

10 хил. лева гаранция за кмета на Павел баня

Арестуваният в събота, 9 февруари, кмет на Павел баня Станимир Радевски беше пуснат от ареста срещу гаранция от 10 хил. лева. Градон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com