Панов каза, че не се е срещал с Борисов по време на номинирането му за шеф на ВКС

2202
Панов каза, че не се е срещал с Борисов по време на номинирането му за шеф на ВКС
Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отрече да е имал каквито и да е срещи с премиера Бойко Борисов от момента, в който беше номиниран за поста, до избора си.

Повод за коментара на Панов беше изказване на ръководителя на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, която посъветва журналистите да попитат Панов, защо е стоял пред кабинета на министър-председателя.

Лозан Панов се извини на Димитър Узунов

Ако по някакъв начин съм засегнал Димитър Узунов, като го призовах да предостави разпечатка, искрено се надявам, с разпечатката, която ...

Арнаудова коментира Лозан Панов в поредица от интервюта, които даде след премиерската среща с българи в Лондон. Точните ѝ думи тогава бяха, че Панов висял в кабинета на Борисов, а сега разследвал кой му е изпратил SMS-а по време на заседанието във Висшия съдебен съвет (ВСС), на което се разглеждаше скандала "Яневагейт".

Днес Панов обясни, че се е срещал с Бойко Борисов, докато е бил кмет, срещал се е с него и сега по въпроси, свързани със съдебната реформа, но не и в периода от номинирането му до избора му за председател на ВКС, предаде БНР.

Панов подчерта, че не знае дали някои от хората, които са го номинирали, е търсил премиера, за да получи одобрението му за тази кандидатура и отказа да предположи защо Борисов се държи като човек, който е обиден от поведението на Лозан Панов, сякаш преди го е подкрепял.

За поредния скандал в съдебната система, отворен от разкритията на следователя Бойко Атанасов, че в прокуратурата има т.нар. шпицкоманда, която работи приоритетно по делата срещу политици и бизнесмени, днес Лозан Панов се обяви и за задълбочена проверка.

Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС заради Узунов

Председателят на Въховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Причината ...

Според него независимо от това, че предишните проверки, които прави тук Етичната комисия на ВСС, завършиха безславно, този път ще се направи такава задълбочена проверка и тя няма да бъде смачкана по модела на скандала "Яневагейт".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com