X
 
 

Цацаров: Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека, никой не подкрепя Атанасов

2384 4
photo of Цацаров: Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека, никой не подкрепя Атанасов
Снимка: БГНЕС
Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след продължила 2 часа среща със следователите от следствения отдел към Софийската градска прокуратура (СГП). 

Поводът за разговора в сградата на "Монтевидео" стана изявлението на следователя Бойко Атанасов, че в прокуратурата действа т.нар. шпицкоманда от 5-6 прокурори, които държат на трупчета дела срещу хора по високите етажи на властта. Това стана повод за спешна среща на обвинител номер едно с работещите в Столичното следствие.

Цацаров ще се срещне с магистратите от Столичното следствие по твърденията за шпицкоманда

Главният прокурор Сотир Цацаров ще се срещне с магистратите от Столичната следствена служба във връзка с твърденията на следователя Бой...

Главният прокурор е поискал от Бойко Атанасов да повтори и пред колегите си своите твърдения, гледайки ги в очите.

"Изявленията на Атанасов не приемам, но той има право да изрази становище. Затова поисках казаното да бъде повторено пред мен и колегите, да се гледаме очи в очи", каза Цацаров.

Атанасов заявил, че подкрепя всичко, което вече е казал пред медиите, пише "24 часа".

По думите на Цацаров думата на срещата имали преди всичко следователите, а не шефовете на прокуратурата, за да могат редовите магистрати да изразят своята позиция.

На срещата са присъствали още заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и шефът на Градска прокуратура Христо Динев.

Цацаров иска ВСС да проверява думите на следовател за дела срещу министри

Главният прокурор Сотир Цацаров иска от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) да извършат пълна проверка на твърденията на следовател...

"Това не беше събрание, което да осъди или обсъди позициите на Атанасов, но не останах с впечатление, че колегите подкрепят неговата позиция", каза главния прокурор, който според Бойко Атанасов може да бъде разследван само от Софисйак градска прокуратура, която обаче му е подчинена.

Никой не възразил срещу разделянето на сектори в следствието. Самият Атанасов обаче преди време го обсъждал пред административния съд, но съдът го оставил без уважение.

По повод намерените нарязани в кофа за боклук до столичното следствие документи веднага е била наредена проверка и резултатите от нея ще бъдат публикувани на сайта на прокуратурата.

Било установено, че няма нито едно доказателство, което е било нарязано. Установено било, че това са работни протоколи. Главният прокурор все пак отбеляза, че има организационна небрежност и ръководството е трябвало да създаде организация как да бъдат изхвърлени по съответния ред тези протоколи.

"Това е твърдение за престъпление - изключително унизително за колегите и за системата. Всъщност са рязани работни копия на протоколи, и нито едно доказателство. Бих го нарекъл доста тежка организационна нередност. Пълна глупост и безхаберие е да допуснеш работни копия от материали да бъдат нарязани", каза Цацаров, цитиран от Клуб Z. Той обяви, че виновният колега ще си понесе отговорността.

Ясен Тодоров: Теоретично може да се търси отговорност и от главния прокурор

Теоретично може да се търси отговорност и от главния прокурор, и от председатели на съдилища, това е заложено в законите. Това заяви п...

Заради твърденията на Атанасов в понеделник Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) започна проверка и го покани на заседанието си на 7 март.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Не може да има каквито и да е било съмнения , че цацаров е ВРАГЪ НА НАРОДА. Просто няма как да бъде друг и при това Едър калибър
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  По-полека, Цаце! Не се изхвърляй толкова, че ставаш много смешен!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Цаца = цирей.
 • Анон 1.1 Анон преди 3 години Профил на трол?
  Дебелото прасе Цацаров се ояде от нашите пари, така, че грухти несписрно и даже КТБ му беше малко да я излапа и наистина е станал цирей на Българският гръб и затова е време прасето да бъде заколено, въпреки че Коледа е още много далеч, защото на нас лакоми прасета с цирей не ни трябват, а здрави и честни хора, който не са толкова много лакоми! То не бе Костинброд, КТБ и хиляди опрасквания, който виж още ›› нямат край, затова парсето с цирея все повече дебелее и...плаши хората у нас, за да лапа още лапачка и то най-безнаказано, но.... цяла Бзлгария вече е против него! Der Spiegel, трябваше да покаже него на върха на айсберга на корупцията у нас, заедно с другото прасе мутрата Пеевски!
  : 0 !