Патриарх Кирил си тръгна като Путин

12370
Патриарх Кирил си тръгна като Путин
Дарихме и божият служител с българско овчарско куче

Руският патриарх Кирил си тръгна от България по подобие на руския президент Владимир Путин. Божият служител бе дарен с българско овчарско куче на име Троян. В полета от София до Москва черно-бялото двумесечно кутре е спало в кабината в специална къща за транспортиране. По думите на представител на пресслужбата на патриарха, Троян ще живее в резиденцията на патриарха в Переделкино.

Преди да получи подаръка си от българска страна Негово Светейшество Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил стана почетен доктор на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Титлата "доктор хонорис кауза" му бе връчена от ректора на университета проф. Стоян Денчев. Патриарх Кирил получи и подарък от университетското ръководство - картина на Руската църква в София, нарисувана от Павел Митков. Патриарх Кирил произнесе дълго слово за духовните ценности в съвременния свят.

Патриарх Кирил: Моето сърце винаги е открито към България

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил отправи топло послание към България. "Нека мир и благоденствие да са на тази забележителн...

От  Пловдив патриархът си е тръгнал с над 20 подаръка. Сред тях - патриаршески епитрахил и омофор, икона на Светите братя Кирил и Методий, картина, мускали с розово масло и реплика на ритон от панагюрското съкровище.

В София патриарх Кирил имаше срещи с президента на България Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

В храма „Свети Александър Невски” патриарх Кирил и българският патриарх Максим отслужиха света литургия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-важното за деня, 15 юни
Най-важното за деня, 15 юни

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 юни. РУСКИ БТР-И ГОРЯТ В УКРАЙНА, А ПУТИН ГОВОРИ ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД...