Павлова: До 1 август завършваме ЛОТ 4 на АМ "Струма"

10995
Павлова: До 1 август завършваме ЛОТ 4 на АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Когато встъпихме в управление, изграждането на ЛОТ от АМ "Струма" беше замразен за повече от година и половина, беше изтеглена цялата техника, бяха затворени всички офиси и обекта беше замразен напълно. Това доведе до удължаване срока на този договор с почти две години. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на последните 3 км от ЛОТ 4 на АМ "Струма" до границата ни с Гърция, предаде „Фокус”.

По думите й забавянето в изграждането на това трасе носи най-големи негативи за пътуващите по това направление, както и за жителите на трите села по обходния маршрут Марино поле, Чучулигово и Кулата. "Активната работа започна от месец декември миналата година, строителите работят денонощно, неуморно и аз им благодаря. Благодарение на това бяха спазени сроковете", посочи Павлова. Обходният маршрут е в изключително тежко състояние, от днес трафикът няма да минава през трите села и хората, които живеят там, имат възможност да си отдъхнат, заяви Павлова. Строителите продължават в 24-часов режим на работа, за да може до 1 август трасето да бъде пуснато изцяло. "Остава още много работа, но всичко ще бъде приключено в срокове. ЖП линията бе изместена на две места, така и влакът се движи по новото трасе", заяви Павлова.

До 20 юли се очаква да бъде завършен ЛОТ 4 от АМ "Струма"

До 20 юли се очаква да бъде завършен участъкът на ЛОТ 4 от АМ „Струма“. Това коментира Костадин Хиджев, кмет на с. Марино п...

Министърът присъства и на взривяването на мостово съоръжение, част от старото трасе, което бе предвидено да бъде извършено по-рано днес в интервала от 13.00 до 14.00 часа, но бе отложено до пристигането на Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров.

Министър Лиляна Павлова пожела безаварийно пътуване, тъй като трафикът в този район е изключително натоварен. По думите й с около час по-бързо ще се стига до Гърция след пускането на ЛОТ 4 от АМ "Струма", когато бъде завършено цялото трасе след 1 август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com