Петкова: Проверяваме ЕРП-тата заради сметките за ток

1555
Петкова: Проверяваме ЕРП-тата заради сметките за ток
Снимка: БГНЕС

Започват проверки на ЕРП-тата във връзка със сметките за ток на битовите потребители. Това каза пред журналисти министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова след правителственото заседание в сряда.

„Министерството на енергетиката съвместно с Комисията за енергийно и водно регулиране от днес стартират проверки в трите електроразпределителни дружества. Обект на проверките ще бъдат сметки на битови потребители. Те ще бъдат анализирани на база на оценка на риска, за да видим правилно ли съответните електроразпределителни предприятия са определили сметките на българските граждани“, обяви министър Петкова.

Тя уточни, че ще бъде извършена проверка и на техническите съоръжения, намиращи се на територията на съответните електроразпределителни дружества.

„Вчера проведох разговор с ръководството и на трите електроразпределителни дружества по отношение на това как трябва да се действа в ситуацията с оглед на по-високите сметки, които неизбежно ще трябва да бъдат платени от българските потребители“, посочи министър Петкова, цитирана от Фокус.

Само при едно ЕРП е откраднат толкова ток, че би стигнал да захрани за месец Варна

Загубите на само едно ЕРП от кражби на ток за година стигат за месец да се покрие потреблението на град като Варна. Това твърдят от &bd...

“Имам уверението на ръководството и на трите електроенергийни предприятия, че те ще направят необходимото и подходът, който ще приложат, ще бъде свързан с възможността битовите потребители да разсрочат своите сметки", каза още министърът в оставка.

По думите ѝ ще бъде дадена и възможност за реакция при всеки един сигнал и при всяко едно съмнение по отношение на достоверността и правилното определяне на дължимата сметка от съответните битови потребители.

„Имам уверението на ръководството на трите електроразпределителни предприятия, така че българските граждани трябва да бъдат спокойни – всичко по отношение на предстоящите сметки, които трябва да платим и на техническата изправност на уредите, ще бъде под непрекъснатия контрол на държавата“, увери още тя.

„ЕРП-тата също проявяват необходимото разбиране, така че гражданите трябва да бъдат спокойни по отношение на този процес“, допълни министър Петкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com