"Пийналите" професори: Това беше калташки номер. Студентите: Искаме да живеем нормално

56361
"Пийналите" професори: Това беше калташки номер. Студентите: Искаме да живеем нормално

Не подкрепям окупацията, но не подкрепям и правителството. В уводната част на клипа, в който съм заснет, се започва с думите, че ние мислим различно – т.е. политически лозунг. Това заяви професор Константин Рабаджиев, един от хванататите да пият в сградата на Ректората преподаватели.

Как започна всичко – факултетен съвет, на който имаше утвърждаване на избори на главни асистенти, рожден ден на професор Драгомир Драганов и още един млад колега стана баща, обясни Рабаджиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Ранобудните" излизат на протест срещу проектозакон за МВР

"Ранобудните студенти" организират поредния протест на 5 декември, но този път срещу нов проектозакон за МВР, според който, по думите и...

Аз съм професор, а ти си глупак. Ето това е разковничето и най-важният проблем в заснетия клип. Това каза от своя страна Константин Голев, един от „Ранобудните студенти”.

Ние знаехме, че поемаме сериозни негативи заради окупацията. Тя не можеше да продължи безкрайно. Но окупацията продължава през нощта, подчерта Голев.

Това е библейски грях, калташки номер. Както Ной е проклел сина си, когато е бил пиян и синът му не му е показал уважение, така и вие сега се превръщате в комсомолци и правите доноси, контрира главният редактор на e-vestnik Иван Бакалов. Той посочи, че професорите не са били на работа и в Западна Европа за такова видео студентите са щели да бъдат осъдени.

Когато Иван Славков го хванаха с подкуп, реакцията към BBC беше същата, коментира Иво Мирчев, един от най-активните протестиращи. Проблемът е, че някои хора, които раздават морални категории, им видяхме истинското лице, добави той. А освен всичко друго, случилото се в СУ беше нарушение и на член 56 от Закона за здравето, подчерта Мирчев.

Ивайло Динев, "Ранобудните студенти": Следващото правителство ще бъде чудовище

Ивайло Динев е един от организаторите на окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и част от "Ранобудните студенти". Т...

Донос е анонимна лична информация, която излиза в публичното пространство. Но ние излязохме с клип, в който са лицата ни, в публична сграда и която е била заснемана от охранителни камери, подчерта Голев.

Накарах моя приятелка, която учи в чужбина, изрично да попита чуждестранни студенти как биха реагирали в такава ситуация – професори, които пият в университета. Първо, никой от тях не е повярвал, че такова нещо е възможно и второ – всички са казали, че биха снимали, завърши Иво Мирчев.

Когато се борим за морал и видим такова нещо, то няма как да си затворим очите, добави Голев. Когато някой се опитва да налага морал на другите, говорим за нещо съвсем различно, отвърна за финал Рабаджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com