Плевнелиев свиква КСНС заради състоянието на армията

23442
Плевнелиев свиква КСНС заради състоянието на армията
Снимка: БГНЕС

Ще свикам Консултативен съвет по национална сигурност. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на пресконференция, предаде Агенция "Фокус".

"Днешният доклад на началника на отбраната е много подробен, изключително детайлен, така че ние получихме ясна оценка за всяко едно от действията, проектите по мисиите и планирането, каквото сме заложили, докъдето сме стигнали. Докладът е ясен, той е и критичен. Голяма част от проблемите, които ние виждаме в нашата армия, се сблъскват с политическа неустойчивост на решенията и негарантиране на ресурс, който е обещан, разумен, в който няма един лев излишен, но е крайно необходим за да изпълняваме функциите и задачите", посочи президентът.

Марката "Сидеров": Оставка на Ненчев и бърза процедура за гражданство заради Украйна

Старата песен отново и отново - лидерът на вечната опозиция "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на министъра на отбраната Николай Не...

"Поех ангажимент това, което чух, да го предоставя и в рамките на Консултативния съвет по национална сигурност тогава, когато той се състои - най-вероятно през март месец. Все още няма готовност докладът да бъде и на бюрото на всеки един политически лидер, за да можем заедно да намерим изводи как оттук-нататък ще подкрепим нашата армия", каза Росен Плевнелиев.

По думите му, цифрите и приоритетите са ясни, способностите за постигане също, но е необходимо добро изпълнение. "То обаче се базира и на политическа подкрепа и устойчивост такава, каквато в момента не можем да гарантираме в последните две-три години поради всичко, което се случи в България - три парламента и 5 правителствата. Армията не бива да страда от политическото противопоставяне. Именно с тази цел свиквам Консултативния съвет по национална сигурност и си поставям за задача да им дадем тази глътка въздух, от която те имат нужда, всички лидери, различните политически партии да кажат, че приоритетите им са смислени, че техните усилия и заставаме зад техния план за действие. В следващите седмици ще бъдат довършени новите стратегически документи, включително и плана за развитие до 2020 г.", допълни президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com