X
 
 

Почина журналистката Даниела Бенишева

7394 0
photo of Почина журналистката Даниела Бенишева
Снимка: БГНЕС
На 20 май 2019 г. е починала журналистката от Българското национално радио Даниела Бенишева.

"Ще я запомним като светъл и добър човек, колега и приятел. За Дани радиото беше не просто работа, а мечта, превърната в кауза. И всеки ден отдаваше най-доброто от себе си в името на красотата и истината. И затова, когато пишеше или говореше за култура и изкуство, тя "гореше", а срещата с всеки творец, неин събеседник, приемаше като вдъхновение и пристан за един по-чист и по-добър свят", пишат колегите ѝ от БНР.

Даниела Бенишева е част от екипа на Радио София от 2007 г. В годините работи като репортер, редактор и водещ в емблематични предавания, като "Арте вива", "Арт посоки", "Чуй София!", "София днес", "Кой-кой е", "Радио кафе", "Ритъмът на столицата" и др.

Реализирала е стотици интервюта с едни от най-големите имена на нашето време, хора на изкуството и културата, интелектуалци, общественици, политици…

Преди да стане част от Българското национално радио, Даниела Бенишева сътрудничи на различни издания от периодичния печат, като в. "Сега", в. "Българска армия", в. "Земя", "Програмата" и др.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....