Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подпомогнаха децата на загинали полицаи за абитуриентските им балове

29 май 2017, 13:50 часа • 609 прочитания

10 зрелостници от осем области в страната бяха подпомогнати с по 700 лева от средствата, набрани в рамките на благотворителната кампания на Министерството на вътрешните работи.

По традиция, Министерството на вътрешните работи оказва финансова подкрепа на децата на загинали и пострадали служители, които завършват средното си образование.

С помощта на всички дарители, които се присъединиха към благородната кауза, тази година 10 зрелостници получиха по 700 лева. Средствата за абитуриентите от София и областите Перник, Пловдив, Разград, София, Търговище, Хасково и Шумен са заделени от сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Припомняме, че средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес