Пожарната обстановка в област Кюстендил е под контрол

3300
Пожарната обстановка в област Кюстендил е под контрол

Пожарната обстановка в област Кюстендил е под контрол. Продължават гасаческите действия в района на река Илийна и село Пастра, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Макар и усложнена, пожарната обстановка на територията на област Кюстендил е под контрол. И днес продължават действията на пожарникари, служители на горските стопанства и местно население. Цяла нощ огнеборци и екипи от Горското стопанство охраняваха огнищата в района на Национален парк "Рила". Към 6 часа тази сутрин развитието на пожара под хижа "Македония" е овладяно от три страна. Огнената стихия, която е обхванала площ от 120 дка борова гора, се движи в посока река Илийна. В гасаческите действия, затруднявани от труднодостъпния терен, участват над 70 човека.

Усилията на 50 пожарникари, горски работници и доброволци са насочени в погасяването на пожара край с. Пастра. Огънят се развива низово и е обхванал около 50 дка борова гора. Очаква се към 9.30 часа да се включи и летателна техника.

Над 80 дка смесена гора, 200 дка черешова овощна градина и 20 дка лесонепригодни площи са унищожени след възникналия вчера по обяд пожар в местността "Въртен камък", община Бобошево. В погасяването му участваха три пожарни екипи и доброволци от местното население. Причините за възникването на огъня тепърва ще се изясняват.

Вчера пламна втория пожар в Рила, над село Пастра. Огънят тръгна от ливада, на която са горени клони, след което пожарът обхвана гората над ливадата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество