Полетът на "Бистришките тигри" отива при главния прокурор

11483
Полетът на "Бистришките тигри" отива при главния прокурор

„Възнамерявам да предоставя материалите за пътуването на отбора на "Бистришките тигри" с правителствения самолет на главния прокурор. Трябва да отговорим на обществото какво са стрували полетите на бившите управляващи с "Авиоотряд 28" на българския данъкоплатец". Това призова колегите си председателят на временната парламентарна комисия Венцислав Лаков от „Атака", съобщи бТВ, цитирана от Стандарт нюз.

Според него няма основание за превозване на отбора, отчетният документ е направен три дни след самия полет, няма и списък на хората, които са пътували.

Директорът на Авиоотряд 28 подаде оставка

Генералният директор на Правителствения авиоотряд 28 капитан Пенчо Пенчев е подал вчера молба за напускане на поста. Капитан Пенчо Пе...

Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. включително да провери кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въдухоплавателните средства на авиоотряда и Министерството на отбраната.

Това е пълното име на временната комисия.

„Нека бъде разширен обхватът на тази комисия и да бъде разгледан и предишният период 2005-2009 г. по същия предмет на работа на този орган", предложи депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски. Венцислав Лаков го посъветва да го предложи на гласуване в зала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com