Понеделник идва с дъжд и гръмотевици

20261
Понеделник идва с дъжд и гръмотевици
Снимка: Thinkstock

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, през деня - придружен от гръмотевици. Най-слаби ще бъдат преваляванията по поречието на Дунав. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минимални температури между 7° и 12°, максимални – между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН дежурният синоптик Красимир Стоев.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април – ще се понижава.

Времето остава без промяна – на много места ще превали

Съществена промяна на времето и през следващото денонощие не се очаква. В по-голямата част от страната ще се задържи със значителна ...

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури и на въздуха и на морската вода: 13°-15°. Вълнинието на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде облачно с намалена видимост. Ще превалява дъжд, по най-високите върхове – сняг; ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 4°.

През последните два дни от месец април въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще бъде предимно значителна и ще има чести превалявания, на повече места в Западна България и планинските райони, след пладне – с гръмотевици. С временни разкъсвания и намаления на облачността ще бъде главно в нощните часове. На 1 май ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места пак ще превали и прегърми. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, а максималните - между 18° и 23°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com