Пореден ден на недоволство, хиляди излязоха на протести в цялата страна

4918
Пореден ден на недоволство, хиляди излязоха на протести в цялата страна
Снимка: Actualno.com

В почти всички областни градове днес се провеждат протестни демонстрации. За първи път на площада излязоха хора и в Монтана и Враца, съобщава БТВ.

Масов беше протестът във Варна. Днес хората бяха много повече от вчера, като настояват за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. За разлика от отминалите дни този път протестът стартира от две различни места. По традиция мнозинството се събра пред сградата на общината. По същото време имаше и демонстрация на гражданската организация Боец пред окръжния съд. Впоследствие двете групи се събраха и заедно шестваха по улиците на града.

Над 200 души участваха в поредния ден на протести в Бургас. Участниците се събраха през сградата на Община Бургас и с възгласи „Мафия!“, “Оставка!“, “Протестът е за вас, елате при нас!“ преминаха по булевард „Богориди“ към Морската градина.

Бойко Борисов: Румен Радев е сценарист на всичко

Румен Радев е сценарист на всичко, така че знае повече от мен, коментира премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив тази вечер,...

Хиляди протестираха и в Пловдив. Те организираха шествие през центъра на града.

А в Русе поредният ден на протести събра отново недоволните пред Съдебната палата. Със скандирания „Оставка“ протестиращите направиха шествие до Общината и Парка на младежта. Хората не приемат трите министерски оставки и искат предсрочни избори.

Поредният граждански протест в Благоевград се раздели на две. Недоволни от управлението се събират на централния площад, а десетки автомобили се запътиха към столицата да заявят категоричното искане за оставки на правителството и главния прокурор.

Протест имаше и във Велико Търново. Стотици хора се включиха в шествие из града, като поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

Велислав Минеков: Време е за гражданско неподчинение

За гражданско неподчинение и национална стачка призоваха организаторите на протеста, нарекли себе си "Отровното трио". То включва скулп...

Поредна вечер на недоволство в Ямбол. Протестиращите са категорични, че поисканите оставки няма да тушират напрежението. Пред сградата на община Ямбол за пета вечер се събраха протестиращи. Протестът прерасна в шествие по главните улици.

В Хасково протестиращите за поредна вечер поискаха оставка на Главния прокурор и смяна на управлението, а не частичен ремонт на кабинета.

Близо двеста силистренци се събраха пред областната управа в крайдунавския град със знамена, вавузели и плакати, за да изразят несъгласието си със сегашното управление. Преди началото на протестния митинг на осигуряващите реда полицаи бяха подарени по един български трибагреник с призив повече да не допускат националния флаг да се въргаля в калта.

Протестно шествие се проведе и в Сливен. Десетки хора от всички възрасти се събраха пред общината и преминаха по главните улици на града с искане за оставка на правителството.                                       

Стотици граждани се събраха в центъра на Монтана, за да изразят недоволството си от управлението на страната. Това е първият протест в областния град, уверенията на протестиращите са че ще излязат със същите искания и утре. Първи антиправителствен протест се проведе и във Враца на осмия ден от националното недоволство. В него се включиха стотина души, включително и родители на деца с увреждания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Направиха нови записи на химните на България и Европа

Прогноза за времето - 7 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 6 май 2024 г.

Отиде си председателят на "Обединени земеделци" Петя Ставрева

"Голямото пътуване": Адски задръствания при магистрала "Струма"

Започна Светлата седмица

Добра новина: Събрани са парите за лечението на 11-годишния Дени

На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София

За празника на армията: Три самолета МиГ-29 ще прелетят над София

Навръх Великден: Планински спасители помогнаха на румънски турист в Пирин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com