Последната група бедстващи работници отпътува от Кралство Швеция

8308
 Последната група бедстващи работници отпътува от Кралство Швеция

От Стокхолм късно вечерта вчера отпътува последният - дванадесети автобус, с който в сряда привечер на Централна гара в София се очаква да се завърне последната група от 41 изпаднали в беда сезонни работници, съобщиха за Actualno.com от пресцентъра на МВнР.

В резултат на незабавната намеса на българското правителство и активната координация на МВнР, посолството на Р България в Стокхолм, съвместно с шведските власти, репатрира в рамките на десет дни 560 бедстващи български граждани, изявили желание да се приберат. Те бяха превозени от Стокхолм до родните им места с транспортни средства на МВнР, МО, туристическата фирма "Албена Холидейс", шведските власти и МТИТС. С това успешно приключи прибирането на бедстващи сезонни работници от Кралство Швеция в България.

Това бе еднократен акт и останалите на шведска територия български сезонни работници следва да имат предвид, че оттук нататък ще могат да се завръщат в България единствено на собствени разноски.

Във връзка с възникналата кризисна ситуация, МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани, желаещи да заминат на сезонна работа в чужбина, да имат сключени трудови договори, да разполагат с пълна информация за работодателя и да се уверят предварително в неговата сериозност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com