Правителството върна на МВР фирмата за регистрационни табели

2811
Правителството върна на МВР фирмата за регистрационни табели
Снимка: БГНЕС

Правителството ревизира промените в МВР, направени от кабинета "Орешарски" и възстановява статуквото отпреди две години. След като си върна от ДАНС службата за борба с организираната престъпност, вътрешното ведомството тихомълком е получило и държавната компания "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ). Това е станало с разпореждане на правителството от 19 януари. Така фирмата се отнема от транспортното министерство, където беше прехвърлена през февруари 2014 г., и се дава на МВР. Решението e влязло в сила на 1 февруари, но липсват каквито и да е мотиви за промяната, пише в. "Сега".

През февруари 2014 г. фирмата БМВ бе извадена от МВР и прехвърлена на транспортното министерство. Тогава правителството мотивира решението с факта, че дейността на дружеството - инженерингова, производствена, търговска, сервизна и монтажна в областта на интегрирани информационни системи и др., е от отрасловата компетентност на транспортното министерство. Според предмета на дейност БМВ произвежда регистрационни табели за автомобили, има оръжеен магазин, провежда курсове за гардове и стопанисва един хотел на Златни пясъци. Интересен факт е, че и Бъчварова неколкократно декларира, че иска МВР да не се занимава с несвойствени дейности.

Няма табели на "Дунав мост 2", шофьорите масово се губят

На новооткрития "Дунав мост 2" липсват табели, което води до масово объркване сред шофьорите, съобщава bTV, позовавайки се на сигнал на...

Засега не е ясно по какъв начин местенето от едно министерство в друго ще подобри приходите на фирмата. Единственото обяснение за решението на кабинета е желанието на МВР да задържи в бюджета си парите, които ще даде за доставка на нови регистрационни табели. Оказа се, че три дни преди решението на кабинета БМВ е била класирана на първо място в обществената поръчка на вътрешното министерство за доставка на регистрационни номера. Компанията е предложила оферта от 24.1 млн. лв. и е била избрана по критерий "най-ниска" цена, става ясно от решението на тръжната комисия. Другият участник в конкурса - консорциумът "Визекс-Еха", е отстранен заради непълноти в документацията. Засега все още няма подписан договор, тъй като решението може да се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията.

Именно заради многото жалби срещу процедурата тя вече се проточи една година. Блокираната доставка на табели доведе до затваряне на няколко пункта на КАТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com