Преназначават 500 съкратени военни моряци

5557
Преназначават 500 съкратени военни моряци

До края на годината ще бъде редуциран броят на миночистачите във Военноморската база във Варна. Така ще бъдат съкратени и част от общо около 500 души във военния ни флот, заяви началникът на щаба на ВМС контрадмирал Румен Николов при откриването на новата учебна година във военоморската база във Варна, предаде АСН.

На повечето от съкратените кадрови военни ще бъдат предложени нови позиции, уточни той. Според плана за реформи във Военноморските ни сили, през тази година на два етапа ще бъдат изградени една военноморска база и два пункта за базиране, а корабният състав ще мине под единно командване.

Все още не е уточнено къде ще бъде дислоцирано ръководството на ВМС, но във всички случаи Варна остава основна военноморска база. Предвид икономическата криза и финансовото състояние на бюджета за отбрана, във ВМС през следващите 2-3 години няма да има попълнения с нови кораби.

Церемонията по откриването на новата учебна година във военноморската база във Варна започна с тържественото вдигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на бойните кораби. След това се проведоха показни демонстрационни занятия за борба с пожар на товарната палуба на учебния спомагателен кораб "К-н Първи ранг Димитър Добрев" с участието на екипажите на фрегатата "Смели" и минният ловец "Цибър".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com