При ченгетата нямало награди, 100 бона за 2010-а връщат министри

3739
При ченгетата нямало награди, 100 бона за 2010-а връщат министри
Цветан Цветанов: Бонуси в МВР не са раздавани

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи пред журналисти след края на заседанието на Министерския съвет, че в министерството няма заместници, които ще трябва да връщат пари, защото такива не са били получавани.

Бонуси в МВР не са раздавани, няма раздадени пари като допълнително материално стимулиране на служителите, заяви министър Цветанов.

БСП настоява за обяснение за бонуси, получени от зам.-министри

БСП призова ГЕРБ за обяснение за допълнителните възнаграждения, получени от заместник-министрите за 2010 г. Това каза председателят н...

Около 100 000 лв. общо пък трябва да върнат министри, заместник-министри и началници на кабинети за 2010 г.

Информацията изнесе финансовият министър Симеон Дянков, помолен да коментира решението на премиера взетите бонуси да бъдат върнати до петък. По думите на Дянков в момента се проверява каква е сумата за 2011 г. Тя няма да е много по-висока, коментира министърът и добави, че е доста малка в сравнение с милионите, които са взимали в тройната коалиция. Там големите пари са минавали през участие в бордове, а както знаете от 2010 г. за участие в бордове вече не се плаща, припомни финансовият министър. Попитан на какво законово основание ще бъдат принудени да връщат парите, министърът каза, че това са политически кабинети и "законовото основание е решение на премиера".

Средствата ще бъдат върнати в сметка на бюджета, а след това ще се реши какво да се прави с тях. Това е най-лесният начин да се контролира какво става с тези пари, каза министърът и добави, че трябва да се има предвид, че върху тези пари са платени осигуровки и данък, така че нетно трябва да се върнат в това изражение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com