X
 
 

Прогноза за жега до края на месеца - вижте какви температури се очакват

7473 0
Прогноза за жега до края на месеца - вижте какви температури се очакват
Снимка: iStock/Guliver
Очаква ни горещо време, с тропични нощи – температурата няма да падне под 20 градуса по Целзий. Това заяви климатологът Георги Рачев.

По думите му, през тази седмица циклон ще влияе на времето в България. Но до края на месеца например в Бургас средната температура ще е 27-28 градуса и повтори пред Нова телевизия, че няма да има по-ниска от 20 градуса температура. Твърдо морската вода е 23-24 градуса, а в следващите дни ще стане по-топла, добави Рачев.

Прогноза за времето - 17 юни (понеделник)

Времето ще бъде слънчево, но около и след обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна ...

Лятото е най-дългият сезон в България – по някои показатели още от май месец сме в типичното място, каза климатологът. Той показа прогноза за 23 юни, неделя – над 30 градуса.

През юли обаче се очакват повече валежи от нормалното в Западна България, но по морето времето ще е хубаво. Прогнози от САЩ пък сочат по-хладно време в Северна България през юли, но те са се оказали неверни за юни. "Очаквам нормално и дори малко по-топло лято - перфектното време и за море, и за агробизнес", заяви Рачев.

А какво става с времето в Европа - научете в този материал с ВИДЕО!

Actualno.com

Етикети: