Прогноза за времето - 10 януари (вторник)

8591
Прогноза за времето - 10 януари (вторник)
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 14° и минус 9°, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20°. Ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Прогноза за времето - 13 декември (вторник)

Преди обяд на много места в Северна България и планинските райони от страната ще превалява сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-къ...

През нощта срещу сряда и в Североизточна България валежът ще се усили. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9-11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, по-интензивни по южното крайбрежие. Температурите през деня ще се повишават и след пладне мокрият сняг ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 5°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще се усили, след обяд до 3-4 бала. Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг.

По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°. През нощта срещу сряда валежите ще спират, най-късно, едва сутринта в сряда, и в Североизточна България. Облачността временно ще се разкъса и намалее, но до вечерта от юг отново ще се увеличи и през нощта срещу четвъртък на места в югоизточната половина от страната ще превали сняг. Вятърът ще е най-често от запад-северозапад, ще се усили и след временното затопляне в източните райони, температурите там отново ще се понижат и дъждът пак ще премине в сняг. В четвъртък през деня постепенно валежите ще спрат, ще е ветровито, с променлива облачност, намаляваща и до слънчево.

В петък ще се задържи без валежи, но до вечерта отново облачността ще се увеличи и от северозапад ще започнат нови превалявания, предимно от сняг.

Възможно ли е скоро България да остане без прогноза за времето?

Истината е, че голяма част от държавните пари за БАН не отиват за наука. Това заяви директорът на НИМХ към БАН Христомир Брънзов в коме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com