Прогноза за времето - 2 октомври (сряда)

7109
Прогноза за времето - 2 октомври (сряда)
Снимка: iStock/Guliver

Днес над България ще е предимно слънчево и топло за периода. Ще духа умерен вятър от южната четвърт, температурите ще се повишат и дневните ще са предимно между 27° и 32°. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са от 11° - 13° на места в Югозападна България до 17° - 19° по поречието на Дунав и Източна България. В София минималната температура ще е около 13°, максимална – около 27°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 24° - 27°.

Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Над планините ще е слънчево с временни увеличения на облачността, без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат: максимална на височина 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 15°. В четвъртък в Източна България вятърът ще остане югозападен, ще бъде умерен и дневните температури там ще са високи. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, също ще се усили до умерен и ще започне захлаждане. Облачността ще се увеличава, след обяд и през нощта срещу петък на места в западните райони ще превали, възможно е и да прегърми. В петък превалявания ще има на повече места из цялата страна, в югоизточните райони ще има и гръмотевична дейност. Със северозападния вятър, в източните райони вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи, ще бъде по-интензивно и по-чувствително; дневните температури в по-голямата част от страната няма да надхвърлят 17°-18°. В събота вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, по-често значителна, почти без валежи.

Ето какво ще е времето през ОКТОМВРИ

Месец октомври ще започне със слънчево и топло време, преобладаващите максимални температури ще са над 25˚. Това съобщиха за Агенция &b...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com