Прогноза за времето - 30 декември (петък)

3075
Прогноза за времето - 30 декември (петък)
Снимка: БГНЕС

Жълт код е обявен за 30 декември в 15 области на Източна и Централна България заради силен вятър и снегонавявания.

Кодът е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Силистренска, Добричка, Разградска, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска. В тези области ще духа предимно северен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви на места до 24 м/с. Ще има условия за навявания. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Жълт код за силен вятър в 14 области на страната

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области на страната за 29 декември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеоро...

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Валежи от сняг ще има в Източна България, там ще бъде ветровито, със силен северен вятър и навявания.

В Западна България облачността временно ще се разкъсва, на места и до слънчево. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните между минус 2° и 3°, уточниха от НИМХ. Над планините ще бъде предимно облачно. През нощта сняг ще вали главно в масивите от Западна България, а през деня в Стара планина, Странджа и Сакар. Ще духа силен до бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра около минус 13°. По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 1° и 1°.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com