Прокуратурата подхвана отново знаково енергийно дело

9884
Прокуратурата подхвана отново знаково енергийно дело

Точно преди изборите прокуратурата работи на пълни обороти и наяве излезе поредният случай - възобновено е делото срещу следовател Татяна Шарланджиева. Делото е знаково, тъй като обвинението е, че Шарланджиева е спасила от наказателно преследване собственика на фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев.

Случаят "Шарланджиева" e отпреди 6 години - като част от разследващия екип на аферите в "Топлофикация - София" срещу нея започна проверка, след това досъдебно производство, за изтичане на информация към шефа на фирмата "Фронтиер" Красимир Георгиев. Тогава следователката и бившата й колежка Корнелия Нинова бяха обвинени, че са спасили Георгиев от обвинения за пране на пари. Тримата бяха засечени от СРС-та да обсъждат предстоящ разпит. Шефът на "Фронтиер" беше сред съдружниците на майката на бившия шеф на Топлофикация - баба Цеца, припомня БНТ.

СРС сочи към търговия с влияние на Румен Овчаров

Председателят на антикорупционната комисия към Народното събрание и лидер на РЗС Яне Янев публично опвести разсекретени телефонни разго...

Делото срещу Шарланджиева и Нинова беше прекратено година по-късно поради липса на доказателства. Днес стана ясно, че през февруари след служебна проверка на Апелативната прокуратура прекратяването е отменено. Шарланджиева отново е обвинена за чадър над Красимир Георгиев. Определена й е мярка за неотклонение подписка. Главният прокурор ще поиска от Висшия съдебен съвет да я освободи като следовател.

Възобновеното дело беше част от един от най-големите скандали в съдебната и изпълнителната власт. Той стана причина за оставките на тогавашния енергиен министър Румен Овчаров, на шефа на следствието Ангел Александров и на двама заместник-министри - Корнелия Нинова и Делян Пеевски.

Преразглеждането на делото стана факт след внесен сигнал от лидера на РЗС Яне Янев - един от много сигнали срещу енергийната мафия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...