Проливният дъжд причини проблеми в цялата страна

18113
Проливният дъжд причини проблеми в цялата страна
Снимка: БГНЕС

На 170 сигнала са реагирали екипите на пожарната в страната във връзка с тежката обстановка след дъжда и бурите. 153 от сигналите са за спасителни дейности.

От служба "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха пред "Хоризонт", че след проливния дъжд в София този следобед има подадени два сигнала за паднали дървета в града.

Силният дъжд срути къща в Стара Загора

Проливните дъждове през последната седмица донесоха куп беди и проблеми в цяла България. Не беше подмината и Стара Загора. Част от къщ...

Трамвайните релси под надлез "Надежда" бяха наводнени, а огромно задръстване се образува на кръстовището на Семинарията, по бул. „Черни връх“ и по бул. „Драган Цанков”.

По-тежко остава положението в област София.

В Златица, Пирдоп и община Чавдар има стотици сгради, които са повредени от дъжда. Не се съобщава за пострадали хора от стихията.

Затруднено е движението в участъка между Мировяне и Требич поради аварирал ТИР. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на авария в електропреносната мрежа в Нови Искър. В момента селищата Кумарица, Славовци, Чепинци и Негован са без електрозахранване.

В резултат на бурен вятър, проливен дъжд, градушка и преминал смерч бяха съборени стълбове и скъсани електропроводи в община Чавдар, Софийска област. ЧЕЗ Разпределение България създаде незабавна организация за отстраняване на нанесените повреди, но условията за работа са изключително сложни. Теренът е тежък, а аварийните коли затъваха и не позволяваха на екипите да достигнат до засегнатите места. Нанесени са сериозни поражения върху съоръжения на компанията и тяхната подмяна изисква време. Въпреки това вече няколко стълба са сменени, съобщиха от дружеството.

Дъждовете ще продължат и днес

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд в следобедните часове – придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-значите...

Прохода на Републиката е затворен за движение заради проливния дъжд, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Велико Търново. В района са изпратени екипи на полицията, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново и техника, които помагат за почистването му. Към момента няма данни за пострадали хора. ОД ОД на МВР-Велико Търново апелират към гражданите да не предприемат пътуване в това направление, ако не е наложително.

В област Бургас са подадени 30 сигнала за наводнения, най-вече в къмпингите "Смокиня", "Каваци" и "Градина".

47 са сигналите в област Ямбол, 35 от тях са за наводнения в жилищни сгради. За момента най-тежко остава положението в село Смирненски в област Монтана. Там има евакуирани четири човека, които са настанени в кметството и три частично разрушени постройки. На мястото работят общо девет екипа на пожарната, предава БНР.

 

Дъждове давят и Китай

Около 57 500 души са пострадали от наводненията в провинция Хунан в централната част на Китай, съобщи местната служба за контрол на н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com