Протест "Под строй" на журналисти заради сигнал на "Водстрой 98"

25077
Протест "Под строй" на журналисти заради сигнал на "Водстрой 98"
Снимка: БГНЕС

"Под строй" – под този надслов днес пред Съдебната палата се проведе протест на журналисти. Причината – заради привикване от СДВР на управляващия редактор на „Капитал” Алексей Лазаров и редактора на вестника Николай Стоянов, които трябваше да дават обяснение относно материал, засягащ фирма „Водстрой 98”. В него се посочва, че „Водстрой 98”, които са свързвани с Делян Пеевски, са изтеглили парите си от Първа инвестиционна банка точно преди „черния петък”, в който ПИБ понесе удар от 800 млн. лева заради паническо теглене на нейни вложители.

Срещата в СДВР мина спокойно, подписахме показания, нямаше следа от натиск, заяви Стоянов пред Нова телевизия. Той е човекът, написал статията „Паниката е по-голяма проблема”. Тя имаше и ироничен характер, уточни Стоянов.

Брюксел иска план за преструктуриране на ПИБ до края на август

Първа инвестиционна банка да подготви план за престуктурирането си до края на август, за да защити отпуснатите от държавата преди месец...

Цялата процедура е формулирана по нелеп начин – заради фалшив сигнал на телефон 112, каза журналистката Ралица Ковачева. Крайно възмутително е изречение на прокуратурата в сигнала – че статията е манипулативна, което било характерно за това издание (бел. ред - за "Капитал"), добави тя. Нека повече хора знаят за това изречение и си задат въпроса защо прокуратурата не се занимава с истинските проблеми, например с КТБ, а си пилее силите за журналистически статии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com