Протест пресъздаде ареста на Иванчева и блокира движението по бул. „В. Левски“

3113
Протест пресъздаде ареста на Иванчева и блокира движението по бул. „В. Левски“
Снимка: БГНЕС

Протестиращи блокираха движението на бул. „Васил Левски“ за кратко в столицата. Те пресъздадоха събитията преди 8 месеца, когато отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха показно арестувани пред Министерството на младежта и спорта, предаде БГНЕС.

Протестиращите искат свобода за двете жени, оставката на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Димитров, на Иван Гешев, зам.-главен прокурор, и стъпкаха образа на главния прокурор Сотир Цацаров. "Гешев позор, оставка и затвор", скандираха дошлите в подкрепа на Иванчева.

Ще има проверка на проверката на ВКС заради Иванчева

Инспекторатът на ВСС (ИВСС) ще направи проверка на проверката, която Върховният касационен съд (ВКС) извърши на Апелативния спецсъд зар...

Татяна Христова, която влезе в ролята на Иванчева каза, че с инсценировката тази вечер искат да кажат, че случилото се през април е било пълен цирк и го оприличиха на филмова продукция на „КОНПИ пикчърс“.

„Всичко беше планирано. Нашата версия за събитията са, че Ваклин заедно с други предприемачи са били притискани да даряват, но да даряват за облагородяването на квартала“, каза Христова.

Според нея Иванчева и Петрова са били в Столичната община, за да подпишат договор за дарение с бизнесмена Александър Ваклин. Именно тогава са били подхвърлени парите в колата и най-вероятно този договор е бил заличен. За жената, която от самото начало подкрепя отстранения кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й е много странен фактът, че няма нито един видеозапис от задържането им, а оправданието затова е, че в този ден всички улични камери са били в профилактика.

За Христова това е сигнал, че прокуратурата няма никакви доказателства срещу тях и отново попитаха къде са данните, които уличават двете жени. Протестиращите твърдят, че Иванчева и Петрова са набедени и публично омаскарени пред обществото, защото са имали смелостта да се опълчат срещу мафията и статуквото.

Ваклин е потърсил съдействие от ДАНС, но междувременно е търсил посредник за среща с Иванчева

"Бях подложен на рекет да платя, за да може проектите ми да вървят гладко." Това заяви бизнесменът Александър Ваклин, който е основен с...

„Тук сме защото това е една политическа репресия срещу всеки, който се опита да се опълчи срещу тази корумпирана власт, в основата, на която стои ГЕРБ. Аз не съм от „Младост“, но самият начин, по който е извършен ареста и стои 8 месеца при много лоши условия. Всичко това говори, че това е една репресия, а арестът й скалъпен“, добави Пресиян Петров, който по примера на жълтите жилетки във Франция беше облякъл такава.

Утре на пресконференция, бившият ПР на Иванчева заедно с адвоката на Биляна Петрова Ирен Савова, архитекти, бивши служители на районната администрация ще разкрият още факти и документи, доказващи невинността на отстранената кметица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com