Протест в Гоце Делчев заради прегазена от автобус млада жена

19907
Протест в Гоце Делчев заради прегазена от автобус млада жена
Снимка: БГНЕС

Стотици ученици и хора се вдигнаха на протест заради прегазената вчера, 29 януари, 28-годишна млада жена в Гоце Делчев. Гергана е била ударена от автобус, след като паднала от превозното средство, тъй като вратата се отворила. Тя е със смазани крака, като още не е ясно дали няма да се наложи ампутация на единия.

Според протестиращите инцидентът се е случил заради претъпканите автобуси. Децата разказаха, че междуградските рейсове са най-претъпкани рано сутрин, когато отиват на училище и късно вечер, когато се прибират. Едно от тях дори сподели, че преди седмица пострадалата Гергана е спасила от падане малко дете, тъй като вратата на рейса, в който пътувала, се отворила, но тя реагирала бързо и хванала детето.

Оперирана е жената, паднала под автобус в Гоце Делчев

Снощи в УМБАЛСМ "Пирогов" е била оперирана по спешност 28-годишната жена от Гоце Делчев, чиито крака бяха премазани от автобус, съобщи...

„Не става  - 30 места автобус да има, вътре сто и няколко човека. Просто е препълнено, просто е ужасно”, коментира ученичката Митиха пред Нова телевизия.

„Правостоящите са много повече от седящите и вратите се отварят постоянно. Страхувам се. Тръгвам с мисълта, че нещо може да се случи”, сподели Емил, също ученик.

При протестиращите дойде и собственикът на автобусната фирма, който обеща да подсигури повече автобуси по линията и да поеме разноските по лечението на Гергана.

„Един такъв проблем може да се появи и по време на движение. Независимо от всичко, аз съм заявил, че разходите по лечението ще ги поема”, обясни от своя страна собственикът на транспортната фирма Илия Петков. Петков каза още, че е позволено да има правостоящи в автобусите, тъй като според общинска наредба за изцяло седящи следва пробегът да е 30 и повече километър. По тази линия той е 24 километра, при това отиване и връщане, каза Петков пред bTV.

Момиче падна под автобус в Гоце Делчев

Пострадалото момиче, което бе прегазено от автобус в Гоце Делчев тази сутрин, е прието в ортопедията на местната болница в южния град...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com