X
 
 

Протест заради "Апартаментгейт" пред Министерски съвет

2636 12
photo of Протест заради "Апартаментгейт" пред Министерски съвет
Снимка: БГНЕС
Утре, 4 април, от 16:00 часа пред Министерския съвет ще има протест заради сагата "Апартаментгейт", става ясно от събитие, публикувано във Facebook. Организатори на протеста са Гражданско движение "Боец", Асоциация за свободно слово "Анна Политковская", движение "Ние гражданите".

Исканията на протеста са следните (дословен цитат):

1. Отстраняване на Борисов и мафиотското му правителство.

2. Отстраняване на Сотир Цацаров - пазител на мафията.

3. Отстраняване на Пламен Георгиев - слуга на мафията.

4. Отстраняване на Борислав Сарафов - изпълнител на мафията.

5. Повдигане на обвинения и арест на Цветан Цветанов, с цел възпрепятстване на извършването на други престъпления, укриване и унищожаване на документи и доказателства и възпрепятстване на разследването чрез натиск и влияние върху свидетели.

В своя сайт "Боец" прави и допълнителен коментар относно тризонета на ръководителя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, като цитира позицията на отпусналата му кредит банка за луксозното му жилище на ул. "Професор д-р Георги Павлов". Съгласно обяснението на банката, за отпускане на кредита е направена оценка на имота от лицензиран оценител - за обезпечение на заема. 

Пазарната оценка включва единствено апартамента, заедно с тераса с площ от 47.99 кв. метра и не включва 186,57 кв. метра ид. части от тераса – плосък покрив на сградата. Предвид самоучастието на Георгиев и съпругата му, което е над 30%, е отпуснат кредит в размер на 189 500 лв., който е по-нисък от първоначално искания размер на кредита и която сума представлява 50% от пазарната оценка на имота. Пазарната оценка на имота е в размер на 379 000 лв. По имотна декларация обаче Пламен Георгиев купува апартамента за 293 374,50 лева или с 85 626 лева по-евтино - отново без да смятаме терасата-покрив. За "Боец" това е доказателство, че става въпрос за имотна сделка, за която не са платени реални данъци т.е. закононарушение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Моля да спазвате приличие! 8 Моля да спазвате приличие! преди 4 месеца Профил на трол?
  цЕЦУ и пИдал бОКУ обезателно в отделни килии да няма 24/7 духалки и дудуци! С пламенчо и цацата да им се разреши да се цакат взаимно на белот под зоркото око на бай Ставри!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ще има ли организация и от провинцията за митинга утре.
 • 7.1 преди 4 месеца Профил на трол?
  Без организация не можеш ли да отидеш? Искаш да ти платят автобусчето и да ти дадат безплатен сандвич?
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Има народна мъдрост : "Рибата се вмирисва от главата " ! А главата на ГЕРБ не само се е вмирисала, ами ВОНИ !
 • Допълнение 6.1 Допълнение преди 4 месеца Профил на трол?
  Има народна мъдрост : "Рибата се вмирисва от главата " ! Този проблем може да се реши с Еволюция както стана през 1989 г. в България или с Революция както стана във Франция през 1789 г.
  : 0 !
 •  6.2 преди 4 месеца Профил на трол?
  В България не вирее нито еволюцията, нито революцията. Популацията на тази територия е луда по чалгата, тя признава само кючеците и гьобеците.
  : 0 !
 • Наглият Павиан 5 Наглият Павиан преди 4 месеца Профил на трол?
  Най-известният ловец на сделки в България, Цветанов, изглежда, не е измъчван от угризения или вина. --- Stuttgarter-zeitung.de : --- Цветанов като олицетворение на корупцията. И това се пише в Германия, откъдето е люпилнята на ГЕРБ .
 • https://www.stuttgarter-zeitung.de 5.1 https://www.stuttgarter-zeitung.de преди 4 месеца Профил на трол?
  Korruption in Bulgarien ; Schöner wohnen auf Bulgarisch ; Luxuswohnungen zum Aldi-Preis: bulgarische Spitzenpolitiker kauften sich günstig in ein Immobilienprojekt in der Hauptstadt Sofia ein. Jetzt wird wegen Korruption ermittelt.
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Затвор за всички тия престъпници! Преки избори от населението, крайна мандатност за всички във властта, пълно разделение и независимост между властите в държавата!
 • Гьон сурати ! 3 Гьон сурати ! преди 4 месеца Профил на трол?
  ГЕРБ - имотните БРОКЕРИ на България ! Когато наглостта е норма . Когато корумпирани разследват корупцията . Когато лъжци обвиняват в лъжа . Когато “няма кой да те накаже” . Жалко за България и за всички "ПРОСТОСМЪРТНИ" българи !
 • Далавераджии и крадци 2 Далавераджии и крадци преди 4 месеца Профил на трол?
  Тиквата, Цвъкалото, Копърката (Цацата) и всичко що се нарича ВИП ГЕРБери - Има народна мъдрост : "Рибата се вмирисва от главата " ! А главата на ГЕРБ не само се е вмирисала, ами ВОНИ !
 • Далавераджии и крадци 1 Далавераджии и крадци преди 4 месеца Профил на трол?
  Тиквата, Цвъкалото, Копърката (Цацата) и всичко що се нарича ВИП ГЕРБери - Има народна мъдрост : "Рибата се вмирисва от главата " ! А главата на ГЕРБ не само се е вмирисала, ами ВОНИ !
Нагоре