Първанов поздрави читалищата за деня на любителското художествено творчество

25009
Първанов поздрави читалищата за деня на любителското художествено творчество
Снимка: БГНЕС

Основателят на АБВ Георги Първанов поздрави българските читалища по повод деня на любителското художествено творчество. Президентът на България от 2002-а до 2012-а година изпрати поздравителен адрес до всяко от читалищата в страната по повод днешния празник. В посланието си Георги Първанов отбелязва съществения принос на читалищата за запазването и развитието на българската духовност и култура през вековете.

"Дълбок поклон пред вашата всеотдайност и самоотвержен труд за развитието и съхраняването на българското народно творчество и традиции. Благодаря ви за това, че посвещавате част от времето си за съхраняване и продължаване на традициите на българското народно творчество – на песните, танците и театралните изяви. Честването на деня на българското любителско творчество е доказателство, че българинът има специално отношение към духовността, към богатството на културните традиции и обичаи. Това е ден, посветен на стремежа на българина да запази възрожденския си дух през вековете и да го предаде на поколенията", пише в поздравителния адрес на Първанов до всички читалища в страната.

Над 300 човека дискутираха с АБВ в Плевен бъдещето на България

Повече от 300 човека от Плевен и региона се събраха на срещата-дискусия с представители на Национална гражданска инициатива АБВ в града...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com