Районната здравна каса във Видин изплати на лекарите сумите за януари 2014 година

11007
Районната здравна каса във Видин изплати на лекарите сумите за януари 2014 година
Снимка: Thinkstock/ Guliver

РЗОК във Видин преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете болници в област Видин, диализните центрове в областта – „Св. Петка” и „Екзарх Антим I”, изпълнителите на доболнична медицинска помощ, включително стоматолозите, както и средствата на аптеките. Това съобщиха от Районна здравноосигурителна каса-Видин.

Общият размер на преведените средства за дейността на болниците през месец януари е 511 721лв. За диализа при терминална бъбречна недостатъчност на двата диализни центъра в област Видин са преведени 94 896лв.

Повишено съдържание на амоняк в един от минералните извори във Видинско

Повишено съдържание на амоняк е установено в един от минералните извори в село Градец, Община Видин, съобщи Агенция Фокус. Два са мине...

Преведените средства на общопрактикуващите лекари са в размер – 213 656лв. Общият размер на средствата за дейността на лекарите-специалисти, които лекуват здравноосигурените си пациенти в самостоятелни практики или в рамките на медицински център или ДКЦ, е по-висок от обичайния. Районната здравноосигурителна каса преведе над 300хил.лв. на лекарите-специалисти, медицинските центрове и ДКЦ-тата в областта за тяхната дейност през първия месец на годината Преведената сума за медико-диагностична дейност е 93 716лв.

На аптеките в областта са преведени общо 373 466лв. за лекарства, изписвани по рецептурни книжки, за периода на плащане 01-15 януари. Регулярни са и плащанията на аптеките, договорни партньори на РЗОК-Видин, за вететраните от войните, както и за военноинвалидите и военнопострадалите. За лечението на европейски граждани на територията на област Видин Районната здравноосигурителна каса преведе над 3 624лв., информира focus-radio.net.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...