Ранобудните студенти: "Внимание! Фашизъм!"

27734
Ранобудните студенти: "Внимание! Фашизъм!"
Снимка: NОрешарски

Ранобудните студенти започнаха да се събират на протест пред Народното събрание, предаде „Фокус” .

Двайсетина са протестиращите към този час. Сградата на парламента е обградена с метални заграждения. Има полицейско присъствие в района. Към момента движението по бул. „Цар Освободител” не е спряно.

Студентите запяха "Оставка" на шествието на БСП и ДПС

След като политическите речи на Сергей Станишев, Лютви Местан и Пламен Орешарски приключиха и симпатизантите на БСП и ДПС, които се съб...

На Международния ден на студента, ще се проведе мирно шествие "Внимание! Фашизъм!", съобщиха "Ранобудните студенти" в групата си във Facebook.

“Засилването на мигрантския поток към България отключи страха от неизвестното и недоверието в българското общество, а това дава тласък на вълна на нетолерантност, расизъм и ксенофобия.

Ние дълбоко вярваме, че страхът е най-големият ни враг и вместо с отричане и недоверие, трябва да отговорим на нуждите на търсещите закрила у нас с хуманност и разбиране. България е страна, разположена на кръстопът и неведнъж в дългата си история е реагирала със съпричастност и гостоприемство на бежански вълни, преминаващи през територията ни. Нека се съберем на мирно шествие под мотото „Внимание! Фашизъм!" и да покажем, че нацистките движения нямат място и бъдеще в българското общество", посочват "Ранобудните студенти“.

Шествието ще започне в неделя в 12:00 часа от пилоните на НДК, ще премине по бул. "Витоша“ и ще завърши пред Съдебната палата.

Няма да има провокации срещу СУ, кълне се Шамара

За сигнал за провокация и готвени нападения срещу сградата на Софийския университет алармираха "Ранобудните студенти". На своята Faceb...

Студентите призовават да се носят камбанки, защото символизират не само мира, но и техният звън ще послужи като аларма за обществото да се събуди за опасностите от върлуващият фашизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com