Рашков: Искам свобода, защото не се чувствам виновен

4087
Рашков: Искам свобода, защото не се чувствам виновен
В едномесечен срок Пловдивският окръжен съд ще обяви решението във връзка с обжалваната присъда

Кирил Рашков заяви пред Пловдивския окръжен съд, че иска да бъде оправдан и че не се чувства виновен. В едномесечен срок Пловдивският окръжен съд ще обяви решението във връзка с обжалваната присъда.

С решение на Асеновградския районен съд той беше осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим за престъпления за това, че в с. Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова.

Кирил Рашков обжалва

Пловдивският окръжен съд ще заседава на 22 март по делото срещу 69-годишния Кирил Рашков – цар Киро, съобщиха от пресслужбата на ...

Пловдивският окръжен съд днес изслуша пледоариите на тримата адвокати на Рашков, адвоката на другата страна – адвокат Караджкова, и на окръжния прокурор – наблюдаващ по делото Румен Попов. Адвокат Караджова каза, че Кирил Рашков многократно е престъпвал реда и е нарушавал общественото спокойствие и че няма по-ярка демонстрация за това от жеста му, който показа пред камери и жители на Катуница след заседанията на Асеновградския съд.  

Междувременно пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” по отношение на 20-годишния Ангел Рашков - внук на Кирил Рашков, обвинен в подкуп на длъжностно лице.

Според съдебния състав, щом в такава млада възраст Рашков си позволява да извърши това престъпление, то съществува реална опасност той да извърши и друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Племенникът на Рашков: На страната на хората от Катуница съм

Прокурорът по делото срещу Георги Илиев, племенникът на Кирил Рашков, се обиди на защитниците му, които казаха, че Илиев е обект на пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com