Разследват смъртта на жената, загинала по време на регатата

2971
Разследват смъртта на жената, загинала по време на регатата
Снимка: БГНЕС

Образувано е досъдебно производство за инцидента, който помрачи регатата "Кор Кароли", направен е оглед, снети са и първоначални показания, но съществените разпити предстоят, тъй като свидетелите на инцидента все още са в шок, съобщава "24 часа".

Трима ветроходци са били на борда на яхтата "Скорпион", която се обърна в Черно море край Иракли. При инцидента загина 39-годишната Йоанна Атанасова. На борда освен съпруга й Христо, е имало още един мъж. Според официалното съобщение от организаторите и тримата са паднали зад борда. Спасителните действия не са успели да върнат към живота младата жена.

Според официалното съобщение на организаторите, осигуряващият кораб в този момент е бил на опашката на флотилията, защото две от яхтите са имали проблеми с руля и се нуждаели от помощ.

Удавяне е причината за смъртта на 39-годишната Йоанна Атанасова, която падна от борда на яхтата "Скорпион" по време на международната регата "Кор Кароли". Такова е заключението на съдебните лекари, извършили аутопсията. По тялото няма видими следи от наранявания. Не се изключва обаче версията, при падането си във водата Йоанна да е загубила съзнание, което е довело до удавянето.

Прекратиха регата заради смърт на бургазлийка

Неприятен инцидент помрачи участниците в регата „Кор Кароли“. По време на първия етап Варна-Св.Влас при трагичен инцидент ...

Досъдебното производство при инциденти с пострадали е задължително, то трябва да даде отговор и на въпроса дали организаторите са вземи всички мерки за обезопасяване на състезанието, съобщиха запознати.

Все още е трудно да се обясни какво точно се е случило, вероятно времето е повлияло или е станал някакъв инцидент, Христо от дете се занимава с ветроходство, много е опитен, каза Атанас Кобарелов, шеф на УС на Яхтклуб "Черноморец"-Бургас.

"Скорпион" е собственост на семейството. Христо и Йоанна Атанасови не са участвали в регатата като представители на клуба. Тя е от по-малките килови яхти. Обичайно било при този тип яхти екипажът да е 3-членен.

Приятели на Йоанна и Христо ги описват като изключително задружно и сплотено семейство. Двамата имат момиченце на около 10 години. Отскоро имали нов бизнес -направили са къща за гости в странджанско село.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com