Референдум ще има! Граждани: ГЕРБ е диктатура

6224
Референдум ще има! Граждани: ГЕРБ е диктатура

Посетители на балкона в пленарна зала на Народното събрание издигнаха плакати: "780 000 излъгани" и "ГЕРБ е диктатура" по време на изказване на председателката на правната комисия Искра Фидосова относно дебатите за въпроса на референдума за АЕЦ "Белене".

Реакцията бе приета с усмивка и последвали бурни ръкопляскания от страна на левицата в залата.

В същото време председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че категорично се противопоставя на манипулациите от страна на БСП, целящи да се противопоставя една част от българския народ на друга.

ПРОВАЛИТЕ БОРИСОВИ

Когато едно управление е навъртяло три години и половина, всеки опит за анализ е даже малко позакъснял При ГЕРБ и Борисов би трябвало ...

"Цял ден днес какво слушаме в тази зала. Защо се противопоставя инициативата, организирала подписката за референдума за АЕЦ "Белене", на която са се подписали 773 000 българи, на инициативата за провеждането на законен референдум на 76 народни представители. Цачева посочи, че зад тези 76 народни представители повече от 1 млн. български граждани, гласували за управляващата партия. Като човек, който стриктно изпълнява закона категорично се противопоставям на тази манипулация", каза председателят на НС.

Междувременно депутатите приеха формулирания въпрос на правната комисия за референдума за АЕЦ "Белене", в който не фигурира АЕЦ "Белене".

Въпросът за референдума ще бъде: "Да се развива ли ядрена енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". Гласуваха 113 народни представители. "За" бяха 106, против 7.

Така първият референдум в историята на демократична България е вече факт!

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com