X
 
 

Рискът от бедност е факт и в България

1943 8
Рискът от бедност е факт и в България
Снимка: iStock
Жителите на Съединените щати и Израел са най-застрашени от бедност, казват експертите от фондацията „Бертелсман“.

Проучването отбелязва, че в Германия безработицата сред младите е една от най-ниските в света.

Решението на Николова за бедността сред възрастните хора - трудова активност

Насърчаване на активността на възрастните хора е решението на министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна...

Въпреки подобрението на пазара на труда, рискът от бедност в много индустриализирани страни не намалява. Това заключение се съдържа в изследването „Индекс на социалната справедливост“ на германската фондация „Бертелсман“, резултатите от което са публикувани в четвъртък, 5 декември.

Почти десет години след началото на световната финансова криза средният процент на безработица в около 41 държави от ЕС и ОИСР за първи път спадна малко под нивото преди кризата от 2008 г. Въпреки това в 25-те изследвани страни рискът от бедност остава непроменен или дори увеличен, предаде БГНЕС.

Експертите на фонда нареждат сред тези, които са потенциално изложени на риск от бедност, хората, които имат по-малко от половината от средния доход във всяка конкретна страна. По-конкретно, според проучването, най-добрите възможности за избягване на проблеми са в северните страни като Исландия, Норвегия, Дания и Финландия. Германия е на десето място в този списък, Великобритания - 11-то, Франция - 15-то. В края на списъка е САЩ (36-то място), следвана от Чили, България, Румъния, Турция и Мексико.

Освен това хората в Израел (17,9 процента от населението) и САЩ (17,8 процента) са най-застрашени от бедност.

Ето колко е линията на бедността, предвидена за 2020 година

На днешното си редовно заседание, правителството определи линията на бедност за 2020 година. Размерът ѝ ще е 363 лв. - с 15 лв. по-висо...

Сравнително доброто място на Германия в този списък се основава предимно на успешни показатели на пазара на труда, отбелязва проучването. В допълнение към намаляващия общ процент на безработица в Германия, младежката безработица е една от най-ниските в света - 6,2 процента.

В същото време, въпреки че като цяло нивото на заетост от 2013 г. до 2018 г. се увеличава от 73,5 на 75,9 процента, рискът от бедност за гражданите на Германия за същия период се увеличава от 9,4 на 9,8 процента. Рискът от бедност за възрастните хора в Германия е 9,7 процента, най-високото ниво за десет години. Освен това рискът от бедност сред децата и юношите е 7,6 процента.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  ГОВНОЯД 3, никого не можеш да излъжеш, колкото и рубли да си взел! Русия се опитва да унищожи България от векове! Опитите на Русия да унищожи България продължават! В момента Русия води хибридна война срещу България, в която Путин влага 12 милиона долара годишно! Отново няма да успеят да ни унищожат? Били сме ги, и пак ще ги бием! А ти си ебавай Путята Ленина, червен хемороид безроден!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Където е стъпил руски крак трева не никне!
 • Севар 3 Севар преди 2 месеца Профил на трол?
  Нападат ви руснаци? Дългата ръка на Кремъл ви настига? Ватенки разпространяват руска пропаганда? Турското робство е руска измислица? Русия хаква европейските избори? Путин иска да превземе Европа?, ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ! Психиатрична болница Св. Наум винаги е на ваше разположение
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  лайнарко 3, в психиатрията и компютри ли ви дават, бляд
  : 6 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  “От многото дървета, не виждаме гората!” А тя е: 100г. Велика Октомврийска СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Революция!/ВОСР/ 100г.Международен ТЕРОРИЗЪМ и ДЪРЖАВЕН бандитизъм ПО СВЕТА И У НАС! Нито хронологично, нито систематично, нито по значение- ето САМО част от над 100млн. “отсечени дървета” в дълбоките дебрите на КОЛЕКТИВИЗМА, маскиран като социалистически, етнически, религиозен и т.н. — 16 април 1925 г., Вел виж още ›› ики четвъртък, Атентатът в храм „Света Неделя“ е най-тежкият терористичен акт в историята на България и света. Социалисти-московски терористи взриват храма.Ранени са над 500, убити са над 200- от тях 13 генерали-повече от загиналите във ВСИЧКИ ВОЙНИ,които България е водила! —Владайско “въстание” —Септемврийско “въстание” 1923г. —Местни бандити-шумкари и “вносни” “подводничари” и”парашутисти” —Хиляди избити БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА от ‘Новата власт” на шумкарите и “братята освободители” — Концлагера Куба- “Островът на свободата” —СвеЦко- арабският /Творение на Кремъл/БААС на арабски: حزب البعث العربي الاشتراكي), накратко наричана Баас (букв. „възраждане“), арабско СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, с клонове в Сирия, Ирак, Алжир, Бахрейн, Египeт, Иордания, Кувейт, Ливан, Либия, Мавритания, Палестинa, Судан, Тунис и Йемен, в някои от които след “революционни” метежи или по друг начин завземат властта, като установяват терористични режими / Садат в Сирия, Садам в Ирак, Насър в Египет, Кадафи в Либия и т.н./ — ” Износ на революция” в Ангола, Mозамбик и т.н. —“Приносът” в Южна Америка на модния напоследък терорист и извратеняк Гевара, наречен ЧЕ, но проститутките /и народът/го наричали ПРАСЕТО, защото не се е къпел и миришел като прасе. —Ако се върнем на нашя съвременен “скромен” принос: убийството на СТОТИЦИ горяни, на Георги Марков, осигуряване на курорт и ОБУЧЕНИЕ у нас на терористи като Чакала, Агджа, Абдуллах Чатлъ и др. — И т.н.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Много точно казано!
  : 6 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Комунистите окрадоха и съсипаха България по нареждане но Москва! Ако не изгоним комунистите от властта, такива като Борисов, Доган, Нинова и т.н. руски еничари, България все ще е на ръба на мизерията!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  А Гьобелс си го казва мотамо, че национален е само прилагетлното към тяхната идеология – СОЦИАЛИЗЪМ.
  : 5 !