Родители: Не искаме детска болница от миналото

2260
Родители: Не искаме детска болница от миналото
Снимка: БГНЕС

Родители и представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" излязоха на протест пред Министерския съвет. Те недоволстват от опита на държавата в лицето на бившето правителство да настани детската болница в 40-годишно скеле, предаде репортер на БГНЕС.

"Продължава да се игнорират тези 85 000 души, които подписаха петиция, която е част от това да имаме една модерна детска болница. Опитват се да се правят компромиси, да се заобикалят архитектурните норми, нормите за строителство, нормите за геодезия, всички норми", обясни Богданов мотивите за недоволството им.

Протестиращите родители настояха да бъде изградена болница, от която не ги е страх и призоваха служебното правителство да започне на чисто.

"Ясна идея какво трябва да се случва в тази детска болница, какви медицински сестри трябва да има, какви лекари трябва да има, какви отделения – липсва", убеден е той и заяви, че ще продължават да настояват гражданите да бъдат част от създаването на детската болница.

Теодора Овчарова, която е родител, е на протеста, защото е убедена, че вече е крайно време да се постигне целта им за функционираща, истинска детска болница, стъпила на здрави основи и гледаща към бъдещето.

"Аз искам детска болница с нормални стаи, със зеленина за децата. Искаме всичко да е на едно място, а не да разкарваме нашите деца насам-натам за изследвания, за скенери. Крайно време е всичко това да бъде събрано на едно място и да улесним максимално този болезнен процес – както за родителите, така и за децата", коментира тя.

Идеята за нова детска болница е забравена от политиците, но не и от родителите

Необходимостта от Национална детска болница е безспорна и с все по-належаща. Преди година бившият премиер Бойко Борисов обяви, че е реш...

Тук е и Михаела Димитрова, която е учител и майка на две деца.

"Тук сме, защото няма истинска болница, няма истинско лечение, няма истинска подкрепа, няма нищо. Искат да ни пробутат един стар строеж, който е негоден за тази цел. Ние си мислим, че децата ни заслужават много повече", убедена е тя.

Според нея съществуващите детски отделения по различни болници не вършат работа и често необходимостта от това да се обикаля в търсене на правилния лекар коства здравето и живота на малките пациенти и подчерта, че всеки ден умират деца.

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Стефан Янев се обърна към колегите си от здравеопазването д-р Кацаров и от регионалното развитие - министър Комитова, да направят среща с протестиращите родители и да им обърнат внимание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com