Ромските младежи се извиниха за позорната снимка

9681
Ромските младежи се извиниха за позорната снимка

Извинявам се на цялата България!

Това заяви пред Би Ти Ви 17-годишният Севдин Валентинов, който заедно с двама свои съученици взриви интернет със снимка, на която тримата позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Неграмотността на Златка срещу циганизацията

По-опасна ли е неграмотността за развитието на България от нарастващата популация сред ромите и изникването на все повече гета. В този...

Момчето от ромски произход твърди, че дори не знае кои са историческите личности, с които са в кадър.

Снимката направили на автоматичен режим с мобилен телефон преди началото на час по история, а в кабинета нямало други хора. Не знае и как снимката е достигнала до интернет.

Младежът от село Крушари говори трудно български език, но е възпитаник на Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич. Никога не е повтарял. В един клас е – единадесети, заедно с другите две момчета от снимката, които са от Добрич.

За случая е информиран началникът на регионалния инспекторат, който в понеделник ще посети училището, а директорът е обещал да поиска среща с тримата роми и родителите им.

ВМРО повежда марш срещу циганските престъпления

На 21 октомври (неделя) от 18.30 ч. в кв. „Надежда” в столицата тръгва шествие срещу безнаказаната циганска престъпност, ор...

Вчера следобед пуснах едно писмо до министъра на образованието Сергей Игнатов, в което искам да разпореди проверка на случая и да предприеме действия за наказване на виновните, според правомощията, дадени му от закона, каза днес за Агенция “Фокус” Костадин Костадинов, общински съветник от ВМРО във Варна.

 Утре ще видим какви действия смятат да предприемат както директорът, така и Министерството на образованието, както и останалите институции, които трябва да се задействат по този случай, като прокуратурата. В подобен случай с текст на един български рап изпълнител, прокуратурата се самосезира и го превърна в национален проблем. Ще чакаме да видим дали и сега това ще се случи, коментира Костадин Костадинов.

М. Дачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com