X
 
 

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване

8058 11
Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване
Снимка: БГНЕС

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, съобщиха от прокуратурата.

Оказа се, че Ченалова не се е явила в качеството си на обвиняемо лице пред съда, след редовно получена призовка. Според адвокат Станимир Ченалов – брат на Ченалова и неин защитник, причината е заболяване, заради което скандалната съдийка е отишла до Стара Загора. Ченалова е пътувала дотам, защото се лекува при лекар-специалист от десет години – д-р Сталева. Според обяснението Сталева ѝ казала да дойде за преглед на 6 април, в 11 часа. Точно тогава братът на Ченалова е депозирал болничен лист, издаден от ЦПЗ Стара Загора. В болничния режим е отразен режим на лечение: "Домашен – амбулаторен".

В представените медицински документи не е отбелязано, че заболяването на Ченалова  не й позволява да се яви пред разследващите органи, поради което са  разпитани лекарите, подписали медицинските документи, както и д-р Сталева. Разпитаните лекари са заявили, че  възприетото от тях здравословно състояние на Румяна Ченалова не е пречка за явяването й пред разследващите органи и органите на съдебната власт.

ВСС образува ново дисциплинарно производство срещу Ченалова

Висшият съдебен съвет образува ново дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова, предаде "Фокус" . Последното заведено прои...

Разследването е установило, че неявяването на Румяна Ченалова на 6 април в 9:10 часа пред съда, което е задължително, не е било поради наличие на уважителни причини. Ето защо е указано на Областна дирекция „Охрана” - София и Областна дирекция „Охрана” - Стара Загора да доведе принудително лицето.

В представените медицински документи не е отбелязано, че заболяването на Ченалова не й позволява да се яви пред разследващите органи, поради което са разпитани лекарите, подписали медицинските документи, както и д-р Сталева. Разпитаните лекари са заявили, че възприетото от тях здравословно състояние на Румяна Ченалова не е пречка за явяването й пред разследващите органи и органите на съдебната власт.

Ченалова не се е явила пред съда и на една от резервните дати, а именно 8 април тази година. Тогава тя е посочила като причина "временна нетрудоспособност за периода 6 април – 5 май". На всичкото отгоре брат ѝ Станимир също е представил болничен лист, че не може да се яви. Следовател е говорил с лице, представящо се за Ченалова и е казал, че съдийката трябва да се яви. Същото е казано и на "лице, представящо се за адвокат Станимир Ченалов".

От областна дирекция „Охрана” - София и Областна дирекция „Охрана” - Стара Загора са получени доклади, че при многократно посещение на известните по делото адреси в двата града (София и Стара Загора) на 8-ми и 9-ти април Румяна Ченалова не е била намерена, поради което не е изпълнено указанието за принудителното й довеждане. Не е било изяснено къде е Ченалова, затова и тя е обявена за общодържавно издирване.

Посланик Дьо Кабан: След случая "Ченалова" срещам много такива проблеми

Проблемът около френската фирма „Белведере” е решен, френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан пред bTV. Той добави още, че...

Предистория

Ченалова нашумя след т.нар. случай "Белведере". Тогава френският посланик Ксавие Лапер Дьо Кабан я посочи като човекът в съдебната система, който е действал в посока да бъде откраднат бизнеса на французите в България. След това изявление Ченалова беше отстранена от поста си, а ВСС образува две дисциплинарни производства второто от които за "действие или бездействие, което неоправдано забавя производството; действие или бездействие, което накърнява престижа на съдебната власт; неизпълнение на други служебни задължения.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 10 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ииии специален поздрав от съдия Ченалова към издирващите я: Палим, палим.... Па па па палим... пУкажи на тия хора как са мяташ, как са криеш, как ги разиграваш... Па па палим, палим... към топли държави
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ДЪРТИ ЧАНТИ ЛАПАТ САЛАМИ, СПОКО НАРОД. КАТО И ГЛЕДАМ ВМИРИСАНИЯ ФЕИС СКОРО Е В ГРОБА ТАЯ ГНИЛА СЛИВА.ТОВА КОЕТО Е ОТКРАДНАЛА ЩЕ ГО ДАДЕ ЗА ЛЕКАРСТВА. КАТО ГРАШНОВ И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ.
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Сакън, с тая голяма долна джука бая работа може да свърши, много народ щастлив да направи.
  : 3 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ne rugaite jenata. Tia e prosto Edna pionka izpulniavashta poruchki na KOI! Sega shte ia skutaiat na zavet za niakolko godini dokato smurdi na gnilo! Sledvai parite!
 • Извънземен 7 Извънземен преди 4 години Профил на трол?
  А у франсето посланик търсихте ли я? Може да щ объчава на френската любов?
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ВЕЧЕ СИ ПЕЧЕ СБРЪЧКАНАТА МИРИЗЛИВА СЛИВА НА КАРИБИТЕ. ОТДАВНА ТРЯВАШЕ ДА Е В ПАНДЕЛАТА. КОРУПЦИЯТА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

 • Интер Пол 4 Интер Пол преди 4 години Профил на трол?
  А как е обявена, уважаеми? Като братя Галеви или като Петка Сертов? Най-добре да пратят на Петка булката, тя ги намира лесно таквиз ... издирвани.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Добре, че ви беше пак френския посланик, че иначе още щяхте да й сърбате попарата.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Гнилите ябълки не ги ядат прасетата.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Курва
Нагоре
Последно в Актуално