Сашо Морфов сам поискал да е директор на Народния театър „Иван Вазов”

15542
Сашо Морфов сам поискал да е директор на Народния театър „Иван Вазов”
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че изпълняващият длъжността директор на Народен театър „Иван Вазов" Александър Морфов сам е поискал поста си. По думите на Рашидов не е важно точно кой е директор на дадена културна институция, а е важно хората, които работят в нея да са спокойни. Рашидов уточни, че за да бъде един директор добър, той трябва да се докаже и като мениджър.

По думите на Вежди Рашидов конкурс за титуляр на поста „директор" на Народния театър ще има. Министърът обаче обясни, че иска да даде време на изпълняващите длъжността директори на институциите, за да види дали са добри мениджъри.

Александър Морфов остава директор на Народен театър "Иван Вазов" до избирането на нов

Режисьорът Александър Морфов e новият директор на Народен театър „Иван Вазов”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на к...

„Сашо Морфов искаше, сложихме го за директор да види дали е лесно. Не е лесно, защото отговорностите са големи - има 300 артисти, които чакат своята прехрана от труда си. Когато един мениджмънт е лош, за това не е виновен министърът на културата, не управлявам аз театрите, не съм директор на училищата. Няма драма в Народния театър. Ще има конкурс, но нека малко да дадем на Сашо Морфов възможност. Екипът го обича, може пък и да е добър мениджър, ако е добър мениджър, какъв е зорът да има конкурс - да турим някой братовчед ли?! Надявам се Сашо Морфов да е авторитетен човек. Аз го уважавам много, уважавам всеки талантлив българин. Надявам се хората да са мотивирани и да работят спокойно. Ако работят спокойно, няма драма, че един добър мениджър може да бъде дълго време изпълняващ длъжността", обясни Рашидов.

Министърът на културата уточни, че е обявил конкурси в Софийската филхармония, Националната гимназия за древни езици и култури и Националното училище за танцово изкуство, за да бъде потушено напрежението там.

 

 

Сашо Морфов напусна Народния театър в знак на протест

Протесът на режисьора Александър Морфов срещу случващото се в държавата в последните дни не остана само на думи - той напусна Народния ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com