САЩ увеличават броя на военните у нас

3518
САЩ увеличават броя на военните у нас

Следващата година очакваме сериозно увеличение не само на броя на обученията и ученията, но и увеличаване на броя на звената и екипите от НАТО и други разквартирувани формирования тук в България, защото се планира увеличение на силите разположени по Черноморието не само по линия на САЩ, но по линия на Румъния и НАТО. Това заяви американският посланик Ерик Рубин.

"Така, че да - ще има увеличаване на броя на военните сили, особено на нашите морски тюлени", добави той.

Рубин заяви, че са реализирани успешно редица съвместни тренировки и учения между България и САЩ, и между България и НАТО. „Знам, че това е изключително важен напредък съвместно с подкрепата на НАТО разбира се, защото Черно море ще бъде предизвикателство в бъдеще, а България и Румъния са част от този регион”, каза той.

САЩ искат да помогнат на България, за да повиши качеството на съществуващото военно оборудване, а също така и в работата по приобщаването на малцинствата. Американският посланик похвали младите българи, които са пример за успех и впечатляват с енергията и ентусиазма си.

Новият посланик на САЩ пристигна у нас

Новият посланик на САЩ в България Ерик Рубин пристигна днес на Летище София заедно със съпругата си Никол Симънс, съобщиха от америка...

По думите му българското правителство си сътрудничи добре със САЩ.

„Вашето правителство може да се гордее с постиженията си в редица области - успява да се справя добре с икономическия ръст и с преките чужди инвестиции, а също така с прииждащите бежанци по границите на България, както и с конфликтите, които назряват, т.е. да предприема мерки в очакване на конфликтите, които назряват на Изток и на Запад”, каза той.

Рубин заяви, че не е лесно когато едновременно има толкова много различни по естество кризи и призна, че има проблеми, които не са били до момента разрешени, но смята, че амбицията за реформа все още е много силна.

„Знаем, че стремежът е за постигането на прозрачност, за реформа в съдебната система, за да може да се защитят инвестициите по един изключително прозрачен начин“, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com