Сдружение на майките към Кралев: Затворете незабавно чалготеките в Зимния дворец

20571
Сдружение на майките към Кралев: Затворете незабавно чалготеките в Зимния дворец
Снимка: БГНЕС

Очакваме от новия министър на младежта и спорта Красен Кралев да прояви воля и държавническа мъдрост и още в близките дни да преустанови дейността на огромните чалготеки, настанени и функциониращи на пълни обороти в Зимния дворец на спорта в Студентски град в грубо нарушение на Закона за физическото възпитание и спорта. Това заявиха от Гражданско сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град".

Зимният дворец на спорта е в активите на „Академика 2011" ЕАД - търговско дружество, стопанисващо държавни имоти в София и страната с принципал Министерство на спорта. Като принципал на дружеството, министър Кралев е правото си незабавно да изиска прекратяване на наемните договори със собствениците на въпросните чалготеки, защото те развиват търговска дейност в спортното съоръжение без законно основание и са превърнали Зимния дворец в място, където се въртят кючеци и се лее високоградусов алкохол до ранни зори, отбелязват от Сдружението на майките. От родителската организация припомнят, че трансформацията на държавните спортни обекти в дискотеки, дънещи денонощно поп-фолк, ги превръща и в много привлекателна дестинация за крими контингента, както и за многобройни пласьори на дрога, опиати и жива плът, а кървавите среднощни побоища и инциденти на паркинга пред тези чалготеки също не са рядкост.

Най-безумните чалга обложки в историята

Всеизвестен факт е, че чалгата не е музика, в която се влага смисъл, послания и житейски истини, които ще ти помогнат в живота. Въпрек...

Ако не се вземат спешни мерки, напълно е реална опасността София да изгуби безславно и присъдената й съвсем наскоро престижна титла Европейска столица на спорта за 2018 г., предупреждават от родителската организация. Причината е, че въпросната титла „Европейска столица на спорта" не е толкова свързана с домакинства на важни спортни събития, а по-скоро има за цел да популяризира и насърчи активния начин на живот. Акцентът е именно върху развитието на масовия спорт, върху значението на спорта като приоритет, а това е в крещящ разрез с досегашната скандална политика на анонимните чиновници в спортното министерство, които с лека ръка през годините допуснаха чалга индустрията и поп-фолк дискотеките буквално да „превземат" и окупират модерно и голямо спортно съоръжение като Зимния дворец на спорта, изтъкват майките.

Повече от ясно е, че и нерадостното представяне на българските спортисти на Зимните Олимпийски игри през 2014 в Сочи също е закономерно следствие на налаганата и провеждана от години абсурдна практика спортни съоръжения, собственост на държавата, да се преустройват и отдават под наем за чалга дискотеки и питейни заведения, убедени са в Сдружението на майките срещу насилието.

Надяваме се, че министърът на младежта и спорта г-н Кралев ще съумее да накара чиновниците от ведомството си да предприемат мерки за незабавно затваряне на поп-фолк дискотеките в Зимния дворец, които нямат място в едно така престижно спортно съоръжение, заявяват в заключение от Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Надяваме се и още в самото начало на 2015 г. да започне и големият ремонт и модернизация на Зимния дворец на спорта, за да отговаря той наистина на всички европейски изисквания и стандарти, посочват от родителската организация.

 

Йелена Карлеуша: Знам какво да правя със задните си части

Иновативната мисъл на македонската журналистика блесна с пълна сила в статията на новия брой на македонския „Курир”. Със з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com